Türkiye'de yayıncılık hayatına adım atan Reny Yayıncılık, Bill ve Poni markalarıyla Türk dil yapısına ve 'akıllı tahta' gibi modern teknolojiye uygun ortaöğretim öğrenci ve öğretmenleri için ingilizce öğretim programı geliştirdi.

Program doğrultusunda Türkiye ve İngiltere'deki yayıncıların ortak girişimi ile Milli Eğitim temel esasları ile evrensel dil ögretim modelleri esas alınarak kitaplar hazırlandı. Reny yayıncılık, sektör temsilcileri ve yazarlarla yaptığı toplantıda dil alanında yayın ve ögretim modellerini tartıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Reny Yayıncılık pazarlama Koordinatörü Fatih Akyol, Ağustos ayında Bill markasi ile Eylül ayında Poni markası ile orta öğretimde ögrenci ve öğretmenlerin huzurunda olacaklarını söyledi. Yabancı yayınların Türk eğitim sistemine transfer edilmesinde ciddi bir birikimlerinin bulunduğunu söyleyen Akyol, "Şimdi ise bütün ögrencilerimizin istifade edeceği Avrupai kitaplar ürettik. Akıllı tahta uyumlu bu kitaplarımızı ögretmenlerimizin de eğitimde kullanmaktan büyük haz alacaklarını ümit ediyorum. Öğrencilerimize dil öğretme konusu hepimizin derdi. Ümit ediyorum eğitim ve yeterli materyal üretimine bakanlığımız hazırlamış olduğu projelerle destek olur, sektörün önünü açar." dedi.

Dil öğretimi konusunda eğitim uzmanı olarak Türkiye'de görev yapan Tuğba Bada, "Türk öğrencilere İngilizce dil öğretimi yeni baştan ele alınması gerekir. Ayrıca öğretmenlerin eğitiminin sürdürülebilir projelerle sürekli canlı tutulması lazım. Türk öğretmenler öğrenmeye oldukça istekli. Onların hem Türkiye'de hem de yurtdışında farklı projelerle canlı tutulması lazım. Öğretmenlerin en önemli eksikliklerinden biri dil materyalleri. Bu konuda Reny Yayıncılık'ın Bill ve Poni markaları ile hazırlamış olduğu orta öğretime yönelik her kademedeki kitapları çok başarılı buldum." dedi.