İnönü Üniversitesi Senatosu, “Şer odakları, içeride ve dışarıda bazı taşeron terör örgütleri eliyle, bölgedeki kaosu ülkemize de taşımak, bin yıllık kardeşliğimizi, insanların yüreklerine korku salmak istedikleri açık bir gerçektir. Dağlıca, Suruç ve Ankara saldırılarıyla amaçlanan budur.” dedi.

İnönü Üniversitesi Senatosu, Ankara’daki bombalı saldırılara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Akademik niteliği bulunmayan konularda açıklama yapmaktan ve ülke gündemini gereksiz yere meşgul etmekten özenle kaçınıldığı belirtilen açıklamada, son aylarda yeniden yoğunlaşan, kitlesel katliamı hedefleyecek kadar azgınlaşan terör saldırıları karşısında kamuoyuna açıklama yapmayı milli, insani ve aynı zamanda akademik bir görev kabul edildiği ifade edildi.

Türkiye’nin yakın çevresinde kaos planının uygulamaya konulduğu vurgulanan açıklamada, şöyle denildi: “Bilindiği üzere son yıllarda, yakın çevremizdeki çok geniş bir coğrafyada, gittikçe derinleşen ve sonuçlarının bütün dünyayı etkileme ihtimali bulunan yeni bir kaos plânı uygulamaya konulmuştur. Bölge ülkeleri ve bu ülkelerin halklarıyla tarihî, dinî ve kültürel bağları bulunan Türkiye, devleti ve milletiyle beraber, yaşanan bu trajedi karşısında hiçbir zaman seyirci kalmamış, kaosun hâkim olduğu geniş coğrafyamızda ‘emin bir belde’ ve ‘güvenli bir liman’ olarak, etnik ve inanç kökenlerine bakmadan bütün mazlum ve mağdurlara kucak açmıştır. Türkiye’nin bölgedeki gelişmeler karşısında aktif ve insani bir dış politika yürütmesi, mazlum ve mağdur insanlara kucak açması, uluslararası platformlarda onların haklarını savunması, bölgeyi kendi çıkarları doğrultusunda istedikleri gibi yeniden dizayn etmek isteyen birtakım şer odaklarını rahatsız etmiştir. Söz konusu şer odaklarının, içeride ve dışarıda bazı taşeron terör örgütleri eliyle bölgedeki kaosu ülkemize de taşımak, bin yıllık kardeşliğimizi, milli birlik ve beraberliğimizi bozmak, kardeşi kardeşe kırdırmak, patlayan bombalarla insanların yüreklerine korku salmak istedikleri açık bir gerçektir. Ülkemizde Temmuz ayından bu yana yaşanan, içinde Dağlıca, Suruç ve Ankara saldırılarının da yer aldığı terör saldırıları ile amaçlanan budur.”

Devleti, hükümeti, siyasi partileri ve herkesi bu kritik süreçte birlikte hareket etmeye çağıran İnönü Üniversitesi Senatosu birlik ve beraberliği daha da güçlendirecek adımlar atmaya davet etti. Açıklamada, terör saldırılarının da lanetlendiği kaydedildi.