İnönü Üniversitesi, Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nin yıllık enerji ihtiyacının üçte birini karşılama gücüne sahip bu projeyi, kendi çabalarıyla ve banka kredisi kullanarak gerçekleştirdi. Proje hakkında Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal'a da bilgi verilerek, devletin bu projeye katkı sağlaması talep edildi. İnönü Üniversitesi'nin bu talebi, Maliye Bakanlığı'nca uygun görülerek 3 milyon lira tahsis edildi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, "Güneş enerjisi santrali projemiz ile ilgili talebimizin gerçekleşmesi sürecindeki değerli katkıları nedeniyle Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Sayın Naci Ağbal, Malatya milletvekillerimiz Sayın Ömer Faruk Öz ve Sayın Mücahit Fındıklı'ya İnönü Üniversitesi olarak teşekkür ediyoruz." dedi.

100 dönümlük alana inşa edilen güneş panelleri 20 bin nüfuslu bir ilçenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde enerji üretecek. Santral, 7 yıl içinde maliyetini amorti edecek. Bu tip güneş santrallerinin ömrü minimum 25, ortalama 40 yıl. Santral geriye kalan 19 yıl İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nin enerji ihtiyacının yüzde 32'sini karşılayacak. Enerji fiyatlarında yılda yüzde 10'luk bir artışı öngörülürse gelecek 20 yılda 300 milyon lira tasarruf sağlayacak.