Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Onur Kurulu üyesi olan, Uşak Faal Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve günlük Uşak Haber gazetesinin kurucusu ve sahibi Coşkun Özler, 79 yaşında hayatını kaybetti. Yaklaşık bir yıldır hastanede tedavi gören Özler’in vefat haberi, basın camiasında ve Uşak’ta büyük üzüntüyle karşılandı. Cenazesi yarın öğle namazında Ulu Cami'den kaldırılacak olan Özler, Şekerevleri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Haber takibi sırasında 1970 yılında çektiği fotoğraflar sebebiyle 11 ay yargılanıp beraat eden Coşkun Özler, Uşak’ta yarım asır gazetecilik yapmıştı. İsmet İnönü'nün taşlandığı 1 Mayıs 1959 olaylarının da görgü şahidi olan Özler, Cihan Medya dergisine verdiği röportajda, "Bir kısım Uşaklı, İsmet İnönü’yü taşlamak için toplanmışlar. Biz de Hüseyin Baradan ile taşlamaya gelenlerin fotoğrafını çekiyorduk. Başta her şey normaldi, bu sırada saldırıya uğradık, hattâ çektiğimiz fotoğraflar nedeniyle 11 ay boyunca Uşak’ta yargılandım ve sonunda beraat ettim. Bu olayı ve çektiğim ızdırabı hayatım boyunca unutamadım. 1970 yılında Uşak’taki olayda çektiğim fotoğraflar çok ilgi gördü. Yeni Asır gazetesinin Uşak il temsilciliği görevini üstlenmem önerildi, kabul ettim." demişti.

Deklanşöre ilk defa, Uşak’ın tek fotoğrafçısı olan babası Hüsnü Kazım Özler’in yanında basan Coşkun Özler, 1957 yılında Türkiye’nin tanınmış bir firmasında, İzmir’de mesleğe başlamıştı. 1958 yılında Demokrat İzmir gazetesinde foto muhabiri olarak çalışmaya başlayan Özler, 1961-2008 arası TRT il temsilciliği, 1970-1980 yıllarında Yeni Asır Uşak İl Temsilciliği, 1980'den itibaren Hürriyet Uşak İl Temsilciliği görevlerini yürüttü. Ayrıca 6 Haziran 1980'de Uşak'ın ilk yerel günlük ve ulusal ebattaki Uşak Haber gazetesini kurdu, 1987'de Uşak Gazeteciler Cemiyeti'ni kurdu. Ardından cemiyetten ayrılarak, 20 Eylül 2004 tarihinde Uşak Faal Gazeteciler Derneği'nin kurucu başkanı oldu.