Bursa’da açık havada sıva yapan inşaat işçileri, ekmek parası için 40 derece sıcaklıkta ter döküyor.

Yurdu etkisi altına alan bunaltıcı sıcaklar Bursa’da de etkili oluyor. Henüz öğleden önce termometrelerin 39-40 derece arasında gidip geldiği kentte vatandaşlar mümkün olduğunca dışarı çıkmıyor. Birçok vatandaş ise buldukları park ve bahçelerde gölgeliklere sığınıyor. Ortalama sıcakların 40 dereceği bulduğu kentte kan ter içinde çalışan inşaatçılar ise bütün zorluklara rağmen helal ekmek için çalıştıklarını belirtiyor. Terden dolayı elbiseleri bedenlerine yapışan inşaatçılar, belirli aralıklarla mola vererek dinlendiklerini belirtiyor.

SICAKLARA ÖNLEM ŞAPKA VE SOĞUK SU

Samsun’dan gelip Bursa’da inşaatta çalışan Necati Uğurlu, sıcaklarda çalışmanın çok zor olduğunu belirterek, “İnşaatta çalışıyoruz ve şu anda da sıva yapıyoruz. Çok sıcak var ve biz de etkileniyoruz. Ama her şey Cenab-ı Allah'tan geliyor. Buna da razıyız, yapacak bir şey yok. Ekmek kavgası.” dedi. Bazı aralıklarla mola verdiklerini anlatan Uğurlu, “Ekmek kavgası, yapacak bir şeyimiz yok. Bazen bunaldığımız da içeri geçip su içiyoruz, gölgede dinleniyoruz, istirahat yaparak çalışıyoruz. Alın teri ile çalışıyoruz biz alın terinden mutluluk duyarız ve her şeyin helalinden olmasını isteriz.” şeklinde devam etti.

Hıdır Altaş ise sıcakların kendilerini etkilediğini belirterek şunları söyledi: “İnşaat yapıyoruz. Sıcak ama mecbur çalışıyoruz. Çalışmak zorundayız. Sıcaklar etkilese devam. Görüyorsunuz teri, alın teri her zaman için iyi bir şeydir, çalışmak ve helalinden kazanmak çok iyi bir şey. Sıcaklara önlem olarak şapka kullanıyoruz. Soğuk su içiyoruz, arada bir dinleniyoruz. Dinlenmeden olmuyor. mola veriyoruz. Mecbur, yoksa terden perişan oluyoruz.”

Doğduğundan beri inşaatçılık yaptığını anlatan Hamdi Sezer de “Aşırı sıcaklar var ama Allah’ın dediğine ne yapabiliriz ki çalışmaya mecburuz.” ifadesini kullandı.