Türkiye'de 1990'lı yılların başında her ilçeye bir kültür merkezi mantığıyla yapımına başlanan ancak bir türlü bitirilemeyen kültür merkezlerinden biri de Yüreğir Kültür Merkezi'ydi. 1991 yılında Kültür ve Turizm Bakanı Namık Kemal Zeybek döneminde temeli atılan kültür merkezi inşaatı, yap-işlet-devret modeliyle devam etti ancak inşaatın yüzde 80'i tamamlanmasına rağmen ödenek ayrılmadığı için 22 yıl boyunca tamamlanmayı bekledi. 5 cumhurbaşkanı, 16 başbakan ve 19 kültür ve turizm bakanı gören merkez, kültür merkezi olmayı beklerken uyuşturucu bağımlılarının mekanı haline geldi.

Bu duruma yaklaşık 1 yıl önce Kültür ve Turizm Bakanı olan Ömer Çelik son verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek kültür merkezinin 22 yıldır bitirilemediğini anlatan Adanalı Bakan, yaklaşık 5 milyon ödenek çıkartarak memleketinde atıl durumda olan kültür merkezinin bitirilmesini sağladı. 22 yıl sonra modern bir tesis haline getirilen kültür merkezinde büyük çapta toplantı, seminer ve fuaye salonları yer alırken, bina Selçuklu ve Osmanlı mimarisiyle yapıldı.

Dün kültür merkezinin açılışını yapan Çelik, "Bakın bu kültür merkezleri Türkiye'nin birçok yerinde 20-30 yıl bitirilememiş. Fakat Başbakanımızın talimatıyla, bu hususa çok özel önem vermesiyle, bunları çok kısa sürede bitirebiliyoruz. 20 yılda bir şey bitirilemiyorsa o şey zaten yok demektir. Bu tip şeyleri yıkıp baştan yapsanız, çok daha iyi projeler yaparsınız" dedi.

Adana'da yine temeli 1991 yılında atılan ve sadece temel halinde kalan Seyhan Kültür Merkezi'nin de tamamlanması bekleniyor.