İzmir'in Çiğli ilçesinde bir inşaatta meydana gelen iş kazasında hayatını kaybeden vinç operatörü Osman Top ve demir ustası Şerafettin Esen son yolculuğuna uğurlandı.

Kaza, dün saat 19.30 sıralarında Evka-2 Mahallesi, Bülent Ecevit Caddesi üzerindeki inşaatta meydana geldi. Yaklaşık 70 metrelik vinç, bilinmeyen bir sebeple büyük bir gürültüyle caddeye devrildi. Operatör Osman Top(55) ve Şerafettin Esen, vincin altında kalarak hayatlarını kaybetti. İşçiler Çetin Yılan, Mehmet Gürbüz ve Doğan Aypayoğlu yaralandı. Yaralı işçiler, Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden Top ve Esen, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Yılan ve Aypayoğlu tedavilerinin ardından taburcu edildi, Gürbüz'ün tedavisi ise devam ediyor.

Cenazeler, yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Osman Top'un cenazesi Karşıyaka Zübeyde Hanım mahallesinde bulunan Hacı Ali Gültekin Camii'ne getirildi. Cenazeye ailesi ve çok sayıda yakını katıldı. Top'un cenazesi ikindi vakti kılınan namazın ardından Örnekköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. Demir ustası Şerafettin Esen ise Aliağa ilçesi Şehit Kemal Mahallesi'nde yine ikindiden sonra defnedildi.

Vinç operatörü Osman Top'un eşi Fahriye Top, olayda ihmal olduğunu, eşinin düşen vincin yönünü değiştirerek bir faciayı engellediğini belirtti.