Mardin İnsan Hakları Derneği, Mardin'in Derik ilçesinde 1993-94 tarihleri arasında faili meçhul cinayete kurban giden 13 vatandaşın katledilmesinden sorumlu tutulan Ankara Jandarma Bölge Komutanı Musa Çitil YAŞ toplantısında terfi ettirilmesine tepki gösterdi.

Mardin İnsan Hakları Derneği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Mardin'in Derik ilçesinde 1993-94 tarihleri arasında faili meçhul cinayete kurban giden 13 vatandaşın katledilmesinden sorumlu tutulan ve Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında 13 kez ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle dava açılan dönemin Derik İlçe Jandarma Komutanı olan Ankara Jandarma Bölge Komutanı Musa Çitil, son YAŞ toplantısı ile tümgeneralliğe terfi ettirildiğini açıkladı. Musa Çitil hakkında 13 sivili öldürmekten dolayı açılan ve güvenlik gerekçesiyle (!) nakledilip, Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından beraat ile sonuçlanmıştı. Dosya Yargıtay’a gönderildi. Son yaş toplantısından önce yerel mahkeme tarafından hakkında verilen beraat kararı 02.06.2015 tarihinde Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından onandı Musa Çitil’in terfi ettirilmesi için Yargıtay dosyası böylelikle kapatılmış oldu.
Musa Çitil tespit edilen 13 sivil insanın öldürülmesinden sorumlu idi. 1992-1994 yılında Derik ilçesinde oluşturmuş olduğu cinayet ekibi ile birçok sivil insanı katletmiştir. Tecavüz ve işkence fiillerinde bulunmuştur. Ve AİHM hakkında verilen mahkûmiyet kararları bulunmaktadır. Bu son karar, Musa Çitil’in iktidarın koruması altında olduğu açıkça ortaya çıkmıştır. Devlet tarafından işlenilmiş suçlar devlet tarafından aklanmıştır.” denildi.