İzmir’de polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda, kanunsuz yollarla yurtdışına çıkmak isteyen 71 kaçak göçmen yakalandı. Gözaltına alınan beş organizatör ise tutuklandı.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Büro Amirliği ekipleri, Avrupa ülkelerine kanunsuz yollarla gitmeye çalışan yabancı uyruklu kaçak göçmenlerle ilgili olarak Menemen, Bergama ve Çeşme açıklarında üç operasyon düzenledi. Polis ekipleri, 2 Nisan 2015 günü Bergama ilçesinde 15 Suriye Uyruklu göçmen, bunların naklinde kullanılan üç otomobil ve Türk vatandaşı E.A., D.A., H.B. isimli üç şüpheli yakaladı. Üç zanlı, Bergama İlçe Jandarma Komutanlığı'nca sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı. Aynı gün Menemen ilçesinde 42 Suriye uyruklu göçmen yakalandı, 28 adet can yeleği, 15 adet şambrel can simidi, 4 adet bot şişirme pompası, göçmenlerin naklinde kullanılan bir otobüs ve bir minibüs ele geçirildi. Türk vatandaşı E.G. ve H.T. isimli iki şüpheli ise mahkeme tarafından tutuklandı.

Polis ekipleri, 3 Nisan günü göçmen şahısların, Çeşme açıklarında lastik bot içerisinde bulundukları ihbarı üzerine Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı görevlileriyle irtibata geçerek, 11 Suriye ve 3 Afganistan vatandaşı olmak üzere toplam 14 göçmenin yakalanmaları sağladı. Üç olayda toplam 71 yabancı uyruklu göçmen şahıs (68 Suriyeli, 3 Afganistanlı) ve 5 şüpheli şahıs yakalandı. Ayrıca 1 otobüs, 1 minibüs, 3 binek otomobil, 28 can yeleği, 15 şambrel can simidi ve 4 bot şişirme pompası ele geçirildi.