İzmir'de kaçak göçmenlerin kanunsuz yollarla yurtdışına çıkarmaya çalışan ve operasyonla yakalanarak gözaltına alınan dört organizatör zanlısı tutuklandı.

Kaçakçılık Suçları ile Mücadele Şube Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı Büro Amirliği ekipleri, Avrupa ülkelerine denizyoluyla kaçmaya çalışan yabancı uyruklu göçmenlere yönelik üç operasyon düzenledi. 28 Ağustos 2015 tarihinde Yeşillik Caddesi'nde, bir minibüsün içerisinde 19 erkek, 15 kadın, 11 erkek ve 5 kız çocuk olmak üzere toplam 50 Suriye uyruklu göçmen yakalandı, 31 adet can yeleği, 7 adet şambrel can simidive 3 adet pompa ele geçirildi. Göçmenleri yurtdışına çıkarmaya çalışan Türk vatandaşı A.Y. ile Suriye uyruklu A.A., İ.O. ve H.S. isimli şüpheliler yakalandı. A.Y. mahkemece tutuklandı, A.A., İ.O. ve H.S. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

31 Ağustos tarihinde ise Eskiizmir-Evka7 yolu üzerinde, bir kamyon içerisinde 10 erkek, 2 kadın ve 6 erkek çocuk olmak üzere toplam 18 Suriye uyruklu göçmen yakalandı ve 14 adet can yeleği ele geçirildi. Göçmenleri yurtdışına çıkarmaya çalışan Türk vatandaşları S.Ç. ve M.P., mahkemece tutuklandı.

31 Ağustos tarihinde de Belevi mevkisi köprü üzerinde, bir minibüs içerisinde 27 erkek, 2 kadın, 4 erkek ve 3 kız çocuk olmak üzere toplam 36 Suriye uyruklu göçmen yakalandı, 29 adet can yeleği, 25 adet şambrel can simidi ve 7 adet pompa ele geçirildi. Göçmenleri yurtdışına çıkarmaya çalışan Türk vatandaşı İ.K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.