Samsun’da, internet üzerinden aracını satışa çıkaran Burak Koral’ın başına gelenler filmleri aratmayacak nitelikte. Dolandırıcılar gasp ettikleri aracı aynı gün başkalarının üzerine devrederek yasaların boşluklarından faydalanıp araçla serbest bir şekilde dolaşıyor.

Yaklaşık 40 bin lira değerindeki aracının dolandırıcılar tarafından “iyi niyeti suiistimal yoluyla” kaçırdıklarını ve aynı gün farklı kişilere sattıklarını belirten Koral, dolandırıcıların arayarak kendisine aracını 15 bin liraya yeniden satmaya çalıştığını söyledi. Aracının modelini yükseltmek için internet üzerinden satış ilanı verdiğini kaydeden Koral, "İlandan bir hafta sonra Volkan isimli birisi aradı. Aracı satın almak istediğini söyledi. Fiyatta anlaştık ancak kendisinin Çorum’un bir ilçesinde hayvancılık yaptığını bu sebeple işlerinin yoğunluğu ve vergi borcu çıkmaması için aracı eşinin üstüne alacağını aracı benim getirmemi masrafların hepsini de karşılayacağını söyledi. Bunun üzerine ben yola çıktım. Yoldayken aynı şahıs beni tekrar aradı ve bulunduğu yerde noter olmadığını bunun için vereceği bir kişinin adına Çorum merkezde bilgileri mesajla yollayarak noterden vekâlet vermemi istedi. Kardeşinin Çorum merkezde olduğunu ve onunla buluşup birlikte gelmemizi istedi. Noterden söz konusu kişi adına vekâlet verdikten sonra alıcının kardeşini ve yanındaki arkadaşı olduğu kişiyle buluştuktan sonra ilçeye doğru gitmeye başladık. Aracın nasıl gittiğini görmek istediğini söyleyen Volkan’ın kardeşi aracı kullanmaya başladı. Bir süre gittikten sonra bir benzinlikte durdu tuvalete gidelim diye arabadan indirme çalışmaları boşa çıktı ve Osmancık ilçesine doğru yola devam ettiler. İlçeye varıldığında karnının acıktığını söyledi. Araçta üç kişiydik ama lokantaya iki kişi girdik. Diğer arkadaşın nerede olduğunu sorduğumda bana ‘aracın motoruna ve kaportasına baktırması için ustaya gönderdim’ dedi. Alıcının kardeşi rolündeki şahıs yanımda olduğu için aklıma olumsuz bir şey gelmedi. Ama oyalandırılarak vekâleti arabada bıraktırılmıştı. Esasında ise baktırma bahanesiyle gidildiği sırada satış işlemi gerçekleştirilmişti. Yemeği yediğimiz sırada yanımdaki şahıs bir telefon görüşmesi yapacağını söyleyip lokanta dışına çıktı ve bir süre sonra gözden kayboldu. Dışarıya çıktığımda şahsın koşarak kaçtığını gördüğümde dolandırıldığımı anladım. Durumu hemen polise bildirdim." dedi.

"ARAÇ ÖNCE BAĞLANDI SONRA BIRAKILDI"

Aracın polis tarafından kısa sürede bulunacağı umuduyla Osmancık ilçe emniyet müdürlüğüne gidip şikâyetçi olduklarını belirten Burak Koral, "Aracı çalan şahıslar araç içerisinde daha önceden alınmış olan vekâletle birlikte bir notere giderek aracı değişik kişilerin üzerine sattıkları ortaya çıktı. Polis Volkan denilen şahsı telefonundan arayarak hakkında şikâyet olduğunu söyledi. Bunun üzerine Volkan, ‘ben aracı aldım parasını elden verdim. Araç sahibi de bana vekâlet verdi. Bende 3-5 lira kar koyarak aracı bir başkasına sattım.’ dedi. Savcılık tarafından araca tedbir koydurup yedi emine çekilmesi için savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Araca bağlama kararı çıktı. Araç plaka değişikliği için emniyete geldiğinde bağlanması gerekiyordu. Bir gün sonra plaka değişikliği için geldiği İskilip Emniyeti’nde araca el konuldu. Daha sonra soruşturmayı yürüten Osmancık Emniyeti arandı ancak oradaki görevlilerin araca yanlışlıkla yakalama çıktığını aracın bırakılmasını istemesi üzerine aracım Adana’da dolandırıcılardan olduğu anlaşılan bir başka kişiye satıldı." diye konuştu.

"YASALAR SUÇLULARDAN YANA"

Bugüne kadar birçok araç alıp sattığını ve ilk kez dolandırıcılık çetesinin eline düştüğünü gazete ve televizyon haberlerinde bu türden dolandırıcılık olaylarını izlediğini hatırlatan Koral, "Bir gün bu türden bir olayın başıma gelebileceği hiç aklıma gelmemişti. Demek ki bazen insanın basireti kapanıyormuş. Tüm yakınlarım beni bu tür olaylara karşı sürekli uyarıyorlardı. Ama nasıl olduysa sanki bir film sahnesi gibi her şeyi önceden ayarlamışlar bana verdikleri rolüde ben hatasız oynamışım. Şuan 40 bin liralık aracımın gitmesinden çok yasaların suçludan yana olması benim zoruma gitti. Haklı ve mağdur olmanız hiçbir şeyi değiştirmiyor. Adamlar suçu yasalara uygun yaptığı için dışarda serbestçe dolaşıp başka kurbanlar araması beni tedirgin ediyor. Olaydan 3,5 Ay geçmesine rağmen 5. kez devredildiği ve hala sonuç alınamadığını belirtmek isterim Bu haberlerin daha çok yapılmasını bu yüzden çok istiyorum. Ben yandım başkaları yanmasın." ifadelerini kullandı.