Ankara’nın yerel internet haber portalı ‘Haber Ankara’nın imtiyaz sahibi Volkan Gültekin, internet haberciliğinde zorlandıkları konunun basın kartı olduğunu ifade ederek, "Basın kartı sahibi olmak istiyoruz. Kamu ihale yayınlarında yararlanmak istiyoruz. Bizim en büyük beklentimiz budur. Yalçın Akdoğan da geçen Ekim ayında bunun sözünü vermişti ancak bu sene olmasına rağmen geçmedi, bunu bir an evvel bekliyoruz.” dedi.

Ankara’nın en çok ziyaret edilen yerel internet haber portalı olan 'Haber Ankara' 2. yılını Wonders Event’ta kutladı. Haber Ankara’nın imtiyaz sahibi Volkan Gültekin, internet haberciliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. İnternet haberciliğinin öneminin arttığını ifade eden Gültekin, “Biz de Haber Ankara olarak 2 yılda bunu en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyoruz. Herkese eşit mesafede durarak, düzgün yayıncılık yaparak millet adına eleştirerek ama hakaret etmeden yayıncılık yaptık ve böyle güzel bir geceye imza attığımızı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

İnternet haberciliğine başladığında sektörle ilgili hatta internet ile ilgili fazla bilgisinin olmadığını söyleyen Gültekin, “Sektöre girdiğimde google nedir? Bilmezdim, bu sektörde neler yapılıyor bilmezdim. Hepsini yeni yeni öğrendik, yaşayarak öğrendik. Tek vazgeçmediğimiz şey azmimiz ve güvenimiz oldu. Habercilik alanında yaptığımız habercilik oldu.” ifadelerini kullandı.

Gültekin, konuşmasını “Haber Ankara ayda 600 bin kişinin ziyaret ettiği bir site olarak Hürriyet, Milliyet ulusal basın organlarının Ankara ekleri dışında Ankara’da en etkili basın iletişim aracı olmuştur. Biz de artık herkesin internetin gücünü görmeye, bunu keşfetmeye davet ediyoruz, Haber Ankara olarak.” diye tamamladı.

İNTERNET HABERCİLİĞİNİN ZORLUĞU BASIN KARTININ OLMAYIŞI

İnternet haberciliğinde şu an en önemli eksikliğin basın kartı olduğunun altını çizen Gültekin, “Bizim zorluğumuz şu internet basın kanunu bir an evvel bekliyoruz. Basın kartı sahibi olmak istiyoruz. Kamu ihale yayınlarında yararlanmak istiyoruz. Bizim en büyük beklentimiz budur. Yalçın Akdoğan da geçen Ekim ayında bunun sözünü vermişti ancak bu sene olmasına rağmen, geçmedi bunu bir an evvel bekliyoruz.” dedi.