Siverek ilçesinde yaşanan dolandırıcılık olayında M.D. isimli şahıs, dolandırıcılara 8 bin 400 TL kaptırdığını iddia ederek polisten yardım istedi.



Polis merkezinde yaşanan ilginç dolandırıcılık olayı hakkında bilgi veren M.D., “Akşam saatlerinde internette gezinirken bir siteye girdim. Sitede yazılı 05*** numaralı bir telefon gördüm ve aradım. Kendisini ajans muhasebecisi olarak tanıtan kişi bana ilk olarak 200 TL ajans ücreti, daha sonra ise 200 TL escort ücreti yatırmam gerektiğini söyleyince bir bankanın ATM’sine giderek şahsın telefonda verdiği TC kimlik numarası ve hesap numarasına 2 ayrı seferde 200 TL yatırdım” dedi.



Tekrar aynı numarayı aradığını söyleyen M.D., “Çalışanın ve buluşmanın yapılacağı evin güvenliği için 2.000 TL daha yatırmam gerektiğini söyleyince şahsın verdiği hesap numarasına istenen parayı yatırdıktan sonra tekrar arayarak parayı yatırdığımı söyledim. Telefondaki şahıs bana extralar için 2.000 TL daha yatırmam gerektiğini söyleyince, 2 defa 2.000 TL yani 4.000 TL daha yatırdım. Telefonda görüştüğüm şahıs bana hesaba fazla para yatırdığını, fazla paranın iade edilmesi için 2.000 TL yatırmam gerektiğini söyleyince söylenen miktarı da belirtilen hesaba aktardım.” dedi.



Numarayı tekrar arayarak işlemlerin tamamlandığını söylediğini belirten M.D., şahsın kendisine başka bir numara verip buluşma işlemleri için o numarayı aramasını söylediğini ifade eden M.D., “Verilen numarayı aradığımda kapalı idi. Tekrar ilk aradığım numarayı aradığımda bu numaranın da kapalı olduğunu görünce dolandırıldığımı anlayarak polis merkezine geldim.” şeklinde ifade verdiği öğrenildi.



Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.