Güney Kore'de internet kullanımının hızla artması, operatörleri internet paketi üzerinden fiyatlandırmaya itti. Güney Kore’nin önde gelen 3 büyük operatörlerinden biri olan KT, tüm abonelik tarifelerini sınırsız arama ve mesajlaşma olarak değiştireceğini duyurdu. KT, cep tarifelerinin satın alınan internet paketine göre fiyatlandırılacağını açıkladı.

Dünyanın en hızlı internetinin kullanıldığı Güney Kore, mobil şirketlerinin yeni bir uygulaması ile tekrar dikkatleri üzerine çekti. Ülkedeki önde gelen operatörlerinden KT, abonelik tarifelerinin tümünde sınırsız arama ve mesajlaşma olacağını açıkladı. Ayrıca tarifelerin, operatörün sunduğu internet paketi üzerinden fiyatlandırılacağı belirtildi. Planlamalara göre 29 bin wonluk (yaklaşık 25 dolar) en ucuz abonelik tarifesinde bile konuşma ve mesajlaşma sınırsız yapılacak. Fiyatlandırmalar ise 1, 2, 4 ve 8 GB ile sınırsız internet paketleri üzerinden olacak.

Ülkede 4G ve LTE ağının genişlediğine dikkat çeken KT yetkilileri, vatandaşların artık 4G ve LTE üzerinden iletişimlerini sağladığına vurgu yaptı. Hali hazırda 17 milyon abonesinin yüzde 65’inin LTE kullandığını aktaran KT yetkilileri, artık internet tarifelerinin operatörlerin ana maddesi haline geldiğini kaydetti.

Öte yandan, Güney Kore'de diğer operatörlerin de aynı hizmeti vermeye hazırlandığı belirtiliyor.

İNTERNET KULLANIMI, 2 YILDA 560 KAT ARTTI

Teknoloji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 2012 yılında cepten internet kullananların oranı yüzde 20’i olurken, bu oran 2014’te yüzde 60 ila 70’e çıktı.

Tüm ülkede 2012 yılında telefonlar üzerinden 14 bin terabayt internetin kullanıldığını aktaran bakanlık, bu miktarın 2 yılda 560 kat arttığını bildirdi.