Bursa'da, bir internet sitesinden keman karşılığında bin 560 lira ödeme yaptığı kişi tarafından dolandırıldığını belirten vatandaş, polis merkezine müracaat etti.

Merinos Polis Merkezi Amirliği'ne gelen U.D., sanal alemden alışveriş yapmak isterken dolandırıldığını kaydetti. Soğanlı Mahallesi'nde ikamet ettiğini belirten U.D., "İnternet sitesinde satılık keman gördüm. Kemanı satan ve isminin U.T. olduğunu söyleyen kişi ile telefonla konuştum. Bu kişinin verdiği hesaba ATM'den bin 560 lira keman için para yatırdım. Daha sonra parayı yatırdığım kişi telefonu kapattı. Dolandırıldığımı anlayınca polis merkezine müracaat ettim." dedi.

Öte yandan Nilüfer Polis Merkezi Amirliği'ne gelen H.M. kişi Minareliçavuş Organize Sanayi Bölgesi Mahallesi Ali Osman Sönmez Bulvarı'nda evinin terasını yaptırmak istediği kişi tarafından dolandırıldığını söyledi. Olayla ilgili ifade veren 63 yaşındaki H.M. şunları kaydetti: "Evimin damını yaptırmak için anlaştığım kişiye para vermek için ATM'ye gittik. Kartımı işi yapacak kişiye verdim, 100 lira çektiğini söyledi. Bir süre sonra hesabımdan bin 500 lira çekildiğini farkettim." Polis olaylarla ilgili soruşturma başlattı.