Apple'ın mobil işletim sistemi iOS'un yeni sürümü iOS 9'un Beta versiyonu, herkese açıldı.

ABD merkezli teknoloji firması Apple, WWDC 15 açılış etkinliğinde tanıttığı iOS 9'un sadece geliştiricilere açılan Beta sürümünü herkesin kullanımına sundu. Böylece isteyen ve uygun cihazı olan herkes iOS 9 Beta sürümünü cihazına yükleyip test edebilecek. Apple'ın iPad 2 ile iPhone 4s üzeri mobil cihazlarına yüklenebilen iOS 9 Beta'yı test edebilmek için, Apple kimliği ile resmi internet sayfasına giriş yapılması gerekiyor.

iOS 9 Beta nasıl kurulur?

iOS 9 Beta'yı indirebilmek için şu adımları takip etmek gerekiyor:
1 - Öncelikle Apple Beta Yazılım Programı'na kaydolmak gerekiyor. Bu işlem için, beta.apple.com adresine girip, Apple kimliği ile oturum açmak yeterli. Daha sonra iOS sekmesinde yer alan Getting Started başlığı altındaki "enroll your iOS Device" bağlantısına tıklayıp açılan sayfadaki adımlara geçin.
2 - iOS 9 Beta sürümünde sorun yaşamanız halinde geri dönebilmek için mevcut sürümünüzü yedekleyip arşivleyin.
3 - Yedekleme ve arşivleme işleminden sonra mobil cihazınızda, Safari tarayıcınızdan beta.apple.com/profile adresine gidin. Buradaki 'Dowvnload profile' linkini tıklayarak profili yükleyin. Daha sonra ekranınıza gelecek adımları takip edin.
4 - Bu işlemleri yaptıktan sonra Ayarlar + Genel + Yazılım Güncelleme menüsüne gidip cihazınıza iOS 9 Public Beta'yı yükleyebilirsiniz.