Şişli’deki İpek Medya’ya ait binaya baskın yapan polis ekipleri adeta dehşet saçtı. Medya grubuna destek için bina önünde bekleyen vatandaşlar biber gazı ile müdahale edildi. Polis tarafından darp edilen bazı vatandaşlara ters kelepçe takıldı. Milletvekili Mahmut Tanal da polis tarafından tartaklandı.

Mecidiyeköy’deki İpek Medya’ya ait binanın önüne saat 04.30 sıralarında çevik kuvvet ve TOMA’lar konuşlandırıldı. Medya grubuna kayyum atanması kararının infazı için bir süre sonra da üzerlerinde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne ait yelekler bulunan polis ekipleri geldi. Kurum yetkililerine kayyum atanmasına ilişkin herhangi bir tebligatta bulunmayan polisler kararın infazını gerçekleştirmek için içeri girmek istedi. Medya grubuna destek vermek amacıyla bina girişinde toplanan vatandaşlara polisin müdahalesi ise sert oldu. CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın eğer varsa icra memurunun kayyum atama kararına ilişkin tebligatı göstermesi gerektiği yönündeki uyarılar da işe yaramadı. Polis, bina girişindeki vatandaşlara yakın mesafeden biber gazı sıkmaya başladı. Polis, daha sonra da teker teker vatandaşları gruptan ayırarak yere yatırıp plastik kelepçi ile arkadan kelepçeledi. Polis darp ettiği vatandaşları yerlerde sürükledi, yere yatırdığı şahısların başını bastırdı. Polis ekipleri bir vatandaşın elindeki Türk bayrağını almaya çalıştı. Bayrağın yırtılacak duruma gelmesi diğer vatandaşlar ile gazetecilerin de tepkisini çekti. Türk bayrağına saygısızca davranan polisler tepki gösteren gazetecileri de tartakladı. Polisin orantısız güç kullanmasından CHP Milletvekili Mahmut Tanal da nasibini aldı. Tanal yakasına yapışan polisler tarafından tartaklandı. Mahmut Tanal elindeki hukuk kitaplarını göstererek polis müdürlerine kayyum atanması ve infazının ne şekilde yapılması gerektiğini izah etmeye çalıştı. Başarılı olamayan Tanal, elindeki kitapları yırtarak yere attı. Polis, bir İpek Medya çalışanını plastik kelepçe ile arkadan kelepçeledi. Medya mensubunun ellerinin ve bileklerinin kanadığı görüldü. Polis, kelepçelediği şahsı yol kenarında tek başına bıraktı.

İtfaiyenin kapıdaki zinciri kesmesinin ardından polis ekipleri binaya girdi. Bina girişindeki çalışanlar da polisin sert müdahalesine maruz kaldı.