Kayyum atanan İpek Medya grubunun Şişli’deki binası önüne çevik kuvvet ekibi ve TOMA’lar konuşlandırıldı. Duruma tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, polis gücüyle kararın infaz edilemeyeceğini söyledi.

Kayyum atanması kararı verilen İpek Medya grubunun Şişli’deki binası önüne saat 04.30 sıralarında çevik kuvvet polisleri ile TOMA’lar konuşlandırıldı. Gece boyunca medya grubuna destek vermek için bina önünde bekleyen vatandaşlar da polisin gelişini alkışlarla protesto etti. Durumu haber olan CHP'li Tanal da bina önüne geldi. Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Mahmut Tanal, kayyum atama kararlarının hukuki olarak nasıl tebliğ ve infaz edilmesi gerektiğini anlattı. Tanal, yapılanların hukuki olmadığını vurguladığı konuşmasında karara itiraz süresi dolmadan ve karar kesinleşmeden polis zoruyla bir infazın yapılamayacağını vurguladı.

Sabaha karşı polisin televizyon binası önüne konuşlandırılmasını da değerlendiren Mahmut Tanal, “Bu TOMA’lar gitsinler Güneydoğu’da sınırlarımızı korusunlar. Terör örgütleri cirit atıyor, terör örgütlerinin cirit attığı Güneydoğu’da sınırlarımız kevgir gibi gelmiş televizyon basıyorlar ya” şeklinde konuştu. Tanal, polisin konuşlanmasıyla emniyetin mobing uyguladığını savundu.

CHP Milletvekili Eren Erdem de Anayasanın 30. Maddesi’ne göre hiçbir basın kuruluşuna suç aygıtı kabul edilerek el konulamayacağını vurguladı. Yapılan işlemin hukuksuz olduğunu belirten Erdem, kanunların herkes için bağlayıcı olduğunun, polis ve yargı mensuplarının da hukuka uymak zorunda olduğunun altını çizdi.