İpek Medya Grubu'na ait Bugün TV ve Kanaltürk televizyonuna yapılan baskının ardından yaşanan gelişmeler, yabancı basın tarafından yoğun şekilde takip edilirken, yabancı gazeteciler grubun Mecidiyeköy'de bulunan binasına gelip gelişmeleri haberleştiriyor. Ulusal medyadan da neredeyse kimsenin bölgede bulunmaması dikkat çekiyor.

Bugün Tv ve Kanaltürk binasının bulunduğu alanda güvenlik güçleri ellerinde makineli tüfeklerle beklemeyi sürdürüyor. Televizyon binasının önü demir bariyerlerle kapatılırken bazı kaldırımların güvenlik şeridiyle kapatılması dikkat çekiyor. Basın mensuplarına yol güzergahı içerisinde bile çekim yapmalarına izin verilmezken, sivil polislerin görüntü almak isteyen gazetecileri sürekli uyarması ve tehdit etmesi
vatandaşlar vatandaşların da tepkisini çekiyor. İtalyan, Yunan gazetecilerin ardından Fransız gazeteciler de bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşın nabzını ölçen ve durumu anlamaya çalışan gazeteciler gördükleri ve duydukları karşısında şaşkına dönüyor.

"TÜRK MEDYASINDAN ÇOK AZ KİŞİ VAR"

Ulusal medyanın ilgisizliğinden yakınan Bugün TV muhabiri Turan Görüryılmaz, konu ile ilgili olarak Cihan'a yaptığı açıklamada, atanan kayyumun ardından işe gelmeye devam ettiklerini ancak iş yapamadıklarını kaydetti. Ekrana çıkamadıklarını ve haber üretemediklerini aktaran Görüryılmaz, "Yarınımız ile ilgili bir bilgimiz yok. İlgi yeterli değil... Şöyle baktığınızda Türk medyasından çok az kişi burada... Burada olağanüstü bir şey yaşandı. Bir medya grubunun kapısı demir kesme makasları ile kesildi. Hâlâ olağanüstü bir atmosfer var. Bakın makineli tüfekli polisler bekliyor. Bizden mi korkuyorlar bilmiyorum." dedi.

"YABANCI MEDYA MERAK EDİP ANLAMLANDIRMAYA ÇALIŞIYOR"

Ellerinde makineli silahlarla çalıştıkları kurumun önünde bekleyen polislerin görüntüsünün tarihe kazılacağını dile getiren Görüryılmaz, "Bizde kalemden başka bir şey yok. Ama böyle olağanüstü bir durumu kimse şu anda dünyaya anlatmıyor. Şu anda yabancı ajanslar, yabancı televizyonlar var. İtalya'dan, Fransa'dan, Yunanistan'dan gelen farklı ülkelerden gelen farklı uluslararası medya kuruluşları var. Bunlar merak edip soruyorlar. 'Siz ne yaşıyorsunuz, neden böyle' diye anlamlandırmaya çalışıyorlar. 'Neden bu kanalın önünde zırhlı arabalar var diyorlar' bizler de anlatmaya çalışıyoruz. Durum böyle, geleceğimiz açısından kaygılıyız." şeklinde konuştu.

"POLİS CANLI YAYIN KAMERAMIN FİŞİNİ ÇEKTİ"

Dün canlı yayın esnasında bir polisin canlı yayın kamerasının fişini çekmesine çok üzüldüğünü aktaran Görüryılmaz, "En çok üzüldüğüm nokta, dün ben canlı yayınımı gerçekleştirirken bir polis tarafından canlı yayın kameramın fişi çekildi. Bütün Türkiye de bunu izledi. Bir polisin canlı yayın kamerasının fişini çekme yetkisi yoktur. Üstelik de bu hemen kurumun önünde caddede oldu. Sosyal bir alanda oldu. Benim basın özgürlüğüme doğrudan bir polis tarafından bir sansür getirilmiş oldu." açıklamalarında bulundu.