ÖSYM, ek kontenjanları açıklamasının ardından üniversite hayalini kuranları ikinci kez tercih heyecanı sardı. LYS yerleştirmelerinde yüzde 96,5 doluluk oranına ulaşan İpek Üniversitesi, ek yerleştirmelerde tercih edecek 16 öğrenciye yüzde 75, 40 öğrenciye ise yüzde 50 oranında burs verecek.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2015-2016 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan veya yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına, ÖSYM tarafından 17-21 Ağustos 2015 tarihleri arasında ek yerleştirme yapılacağını açıkladı. Bunun üzerine öğrencileri ek tercih heyecanı sardı. 100 yılın projesi olan İpek Üniversitesi de bu öğrencilere burs imkanı sunarak da ikinci sevinci yaşatıyor.

İPEK ÜNİVERSİTESİ, 56 ÖĞRENCİYE YÜZDE 75 VE YÜZDE 50 BURS VERECEK

Üniversite kayıtları tamamlandı. Ancak öğrencilerin ek kayıtlarda halâ hayallerindeki üniversitelere girme imkanları bulunuyor. Üniversite yerleştirme işlemlerinin gerçekleşmesinin ardından 2015-2016 yılı için ek yerleştirme tarihleri de belli oldu. Türkiye’nin ilk sosyal bilimler, sanat ve film üniversitesi olan İpek Üniversitesi de sunduğu ek kontenjanla öğrencilerin üniversite hayallerini gerçekleştiriyor. Bu yıl LYS yerleştirme sonuçlarına göre yüzde 96,5 doluluk oranına ulaşan İpek Üniversitesi, ek yerleştirmelerde tercih edecek 16 öğrenciye yüzde 75, 40 öğrenciye ise yüzde 50 oranında burs verecek.

TERCİH EDİLECEK BÖLÜMLER

İpek’te tercih edebilecek bölümler ise şöyle: Ekonomi, İşletme, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Moda Tasarımı, Görsel İletişim Tasarımı, Animasyon, Film Tasarımı ve Türkiye’nin ilk Dijital Oyun Tasarımı.