İpek Üniversitesi'nden bir grup öğrenci ile Siverek Gençlik Platformu üyeleri, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çukurca köyü ilkokulunu boyayarak öğrencilere hediye dağıttı.

Üniversitede eğitim gören 35 öğrenci ve 2 öğretim görevlisi, köy okullarını boyama kampanyası kapsamında çeşitli giyim malzemeleri ile okulun bakım-onarımı için boya aldı. Sabah saatlerinde Siverek ilçesine gelen grup Çukurca köyünde ihtiyaçları tespit edilen okulun boyasını yaptı. Yardım malzemelerini öğrenci ve köy çocuklarına dağıtan üniversiteli öğrenciler, çeşitli etkinlikler düzenledi. Geceyi köyde geçirecek öğrencilerin, sabah saatlerinde Siverek ilçesinde tarihi alanları gezerek Ankara’ya dönecekleri belirtildi.

Siverek Gençlik Platformu Sözcüsü Hüseyin İnanır, doğu ile batı arasında köprü olmaya çalıştıklarını söyledi. İnanır, "Siverek Gençlik Platformu olarak daha önce de bu tarz projeler yapmıştık. Bugün projelerimize bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler bir nebze de olsa son dönemde artan kutuplaşmanın önüne geçmek için, doğu ve batı ayrımının kalmadığını göstermek için çabalıyoruz. Bu tarz gönül projeleri yapmaya devam edeceğiz." dedi.