İpek Üniversitesi, Türkiye'nin ilk Dijital Oyun Tasarım Bölümü ile Müzik Bölümü’nü bünyesine kattı. Bölümde animasyon, oyun yazılımı ve oyun girişimciliği dersleri verilecek. Müzik Bölümü’ne de yetenek sınavıyla öğrenci alınacak.

İpek Üniversitesi, 2015-2016 eğitim öğretim yılına Dijital Oyun Tasarımı ve Müzik bölümüyle başlayacak. Dijital Oyun Tasarım Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ersin Elbaşı, yaptığı açıklamada, ülkede ilk defa bir üniversitede dijital oyun tasarımı alanında lisans programı açıldığını söyledi. Elbaşı, "Bu alanda çok büyük bir pazar var. Bizler de bu sektöre bu işi iyi bilen, eğitimini almış kişiler yetiştirmek için yola çıktık." açıklamasını yaptı.

38 ÖĞRENCİ

Eğitime 28'i Türk, l0'u farklı ülkelerden 38 öğrenci ile başlayacaklarının altını çizen Doç. Elbaşı, dijital alandaki her şeyi öğreteceklerini kaydetti. Elbaşı, "A'dan Z'ye bu alanda ne gerekiyorsa her şeyi öğrencilerimize vereceğiz. Senaryo yazmak, animasyon, oyun yazılımı veya oyun girişimciliği dersleri vermeyi planlıyoruz. Hiçbir şey bilmeyen bir öğrenci için her şey hazırlandı." dedi. Derslerin tamamen İngilizce olacağını dile getiren Doç. Elbaşı, bilgisayarı seven ve oyuna meraklı kişilerin bu alanı tercih edeceğini vurguladı. İpek Üniversitesi’nin oyun sektörüyle iyi bir işbirliği içinde olduğunu anlatan Elbaşı, bölümün, sektörde de heyecan oluşturduğunu anlattı.

STÜDYODA ÇALIŞACAKLAR

Oyunların sadece eğlence alanında kullanılmadığına değinen Elbaşı, "Oyunlar artık her alanda kullanılıyor. Bizim oyun geliştirme stüdyomuzda sektörden uzmanlar gelerek burada oyun yapıyorlar. Amacımız öğrencilerimizin boş zamanlarında öğrendiklerini burada uygulamaları." diye konuştu. Elbaşı, ilerleyen zamanlarda dijital ve animasyon alanında yüksek lisans programları da açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

MÜZİK BÖLÜMÜ

İpek Üniversitesi'nin bünyesine kattığı diğer bir bölüm ise müzik oldu. Müzik Bölümü Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Adem Merter Birson da bölümün 49 öğrenciyle başlayacağını anlattı. Başvuran kişileri belli bir müzik testinden geçireceklerini söyleyen Birson, "Öncelikle müzik kültürünü belirttiği bir yazı isteyeceğiz. Çünkü bizim için kendisini ifade edebilmesi ve müzik hakkındaki düşünceleri önemli. Öğrencinin müzik kulağına bakacağız. Bir ses verip, ne duyduğunu söylemesini veya aynısını çalmasını isteyeceğiz. Bu melodi ve ritimde de olacak." ifadesini kullandı.

HEDEF ORKESTRA KURMAK

Derslerin hem pratik hem teorik olarak yapılacağını dile getiren Birson, "Öğrencilerimiz bir müzik aletinde uzmanlaşması için gerekli tüm dersleri alacak. Müziğin tarihini ve teorilerini öğrenecek. Seçmeli derslerde istedikleri müzik derslerini seçebilecekler. Hedefimiz ileride büyük bir orkestra kurmak. Bu orkestrayı da dünyaya tanıtmak" açıklamasında bulundu.