İpek Üniversitesi, yüzde 100 yerli oyun olan Adem'den sonra Elementium'u da oyun piyasasına kazandırdı. Unreal Engine adlı oyun motorunu kullanarak hazırlanan Elementium, test aşamasına geçti. Oyun 4 elementten (Hava, toprak, ateş ve su) oluşuyor.

İpek Üniversitesi Dijital Oyun Tasarım Bölümü uzmanları yeni bir oyun hazırladı. Unreal Engine adlı oyun motoru kullanarak hazırlanan oyunu test etmek üzere piyasaya sürüldü. Elementium adlı oyun, 3 uzman tarafından 4 element kullanılarak (Hava, toprak, ateş ve su) 2 ayda hazırlandı. Oyun Uzmanı Ali Yorulmaz, 7'den 77'ye herkese hitap edilen bir çalışma yaptıklarını vurgulayarak, "Herkesin bildiği bir şey üzerinden yola çıkmak istedik. Aklımıza 4 element geldi. Oyunun adını da bundan esinlenerek Elementium koyduk. Unreal Engine mobil bir oyun." dedi.

2 AY TESTTE KALACAK

Yorulmaz, oyun severlerin beğenisine sunulan projenin test denemelerinin de 2 ay süreceğini açıkladı. Gelen yorumlardan yola çıkararak oyunun geliştirileceğini ifade eden Yorulmaz, Elementium hakkında şimdiden onlarca mail aldıklarını söyledi. Yorulmaz, "Gelen beğeni ya da eleştirilere göre bizler de oyunu daha iyi yapmak için çalışacağız. Bizim için hedef kitlenin istekleri önemli. 1 Temmuz'dan itibaren teste girdik." açıklamasını yaptı.

OYUNDA İSKELETLERE KARŞI VERİLEN MÜCADELE ANLATILIYOR

Elementium'un 6 aşamalı bir oyun olduğuna değinen Yorulmaz, iskeletlere karşı verilen mücadeleyi anlattıklarını kaydetti. Yorulmaz, "Oyunda her 30 saniyede karşınıza 10 iskelet çıkıyor. Kaçırılan her iskelet için can gidiyor. Kişinin toplamda 20 canı var. Öldürülenlerden altın kazanılıyor. Elde edilen altınlardan da savunma kuleleri oluşturuluyor." diye konuştu.

SAVUNMA İÇİN KULEYİ SEÇTİK

Elementium'u tasarlayan uzman Berker Yanyalı, iskeletlerden korunmanın en iyi yolu olarak kuleleri gördüklerini belirtti. Stratejik noktalara konulabilecek kuleler tasarladıklarını anlatan Yanyalı, "Savaşılan bir iskelet var bundan en iyi nasıl kendimizi savunuruz diye düşününce aklımıza kuleler geldi. Açıkça savunma için kuleyi seçtik." ifadesini kullandı. Oyun Uzmanı Can Erdoğan da Elementium'un müziğine karar verme sürecinin bir ay sürdüğünü belirterek müzik olarak klasik tonları seçtiklerini ifade etti.

ADEM’İ 57 BİN KİŞİ OYNADI

İpek Üniversitesi Animasyon Bölümü tarafından hazırlanan yüzde yüz yerli oyun olan Adem'in 57 bin kişi tarafından oynandığı vurgulandı. Türk kültürünün bire bir yansıtıldığı oyunda Adem karakteri, başında fesi, belinde kuşağıyla pazar yerinde koşarak esnaftan para ve eşya topluyor.