Sivas’ta kesilmek üzere garajdan çıkarılırken ipini koparan kurbanlık tosun sahiplerine zor anlar yaşattı. Trafiği de tehlikeye atan tosun, sonunda belediyeye ait ikmal tesislerinde uyuşturucu iğne ile sakinleştirildikten sonra yakalanarak kesilebildi.

Fransa’dan bayram için gelen Ali Sarıkaya, Gümüşdere Köyü’nden 6 hissedar ile birlikte 8 bin liraya satın aldığı kurbanı Abdulvahabi Gazi Mahallesi’nde ki garajına bağladı. Sabah kesmek üzere garajın kapısı açan Sarıkaya ve ortakları tosunun ipi koparıp kaçmasıyla neye uğradığına şaşırdı. Evin bahçesinden yola çıkan tosun, Abdulhavabi Gazi Caddesi’nde araçların korna çalmalarına aldırış etmeden koşturmaya devam etti. Sahiplerini de arkadan koşturan tosun, Şehitler Parkı karşısında bulunan Belediyeye ait İkmal bakım tesislerine girdi.

Kurbanlık tosunun kaçmaması için önlem alınırken Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne haber verildi. Olay yerine gelen görevliler tarafından kurbanlık tosuna birkaç el uyuşturucu iğne atıldı. Kaçmaya çalışırken bir süre sonra iğnenin etkisiyle sendeleyen tosun yere düştü. Kesmek için malzemelerin getirilmesiyle birlikte tosun 40 dakika gecikmenin ardından tekbir getirilerek kesildi. Kesim için belediyeden izin alındı.

Gurbetçi Ali Sarıkaya başına ilk kez böyle bir şey geldiğini belirterek, garajın kapısını açtığında ipi koparan tosunun kaçtığını söyledi.