Zonguldak'ın Alaplı ilçesinden Irak'ın başkenti Bağdat'a çalışmaya giden ve burada bir grup terörist tarafından kaçırılan 18 işçiden biri olan Tahir Cömert’in annesi Nazikar Cömert, devlet yetkililerinden oğlunun kurtarılmasını istedi. Oğlunun videosunu seyreden ve 'Bizi kurtarın' diyen çocuğuna seslenen anne Cömert, "Elimizde olsa kurtarmaz mıyız oğlum..." diyerek feryat etti.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta stadyum inşaatında çalışırken 2 Eylül 2015 tarihinde kaçırılan 18 işçiden biri olan Tahsin Cömert’in annesi Nazikar Cömert, oğlunun yayınlanan videosunu izledi. Kaçırılan 18 Türk işçisinden 10 gündür haber alınamazken işçileri kaçıran ve kendilerine ‘Ölüm Mangası’ adını veren teröristler, işçilerin görüntülerini yayınladı. Oğlunun görüntülerini seyrettikten sonra göz yaşlarına boğulan anne Nazikar Cömert, çocuğunun sağ salim bayrama gelmesini istedi.

Anne Cömert, "Oğlumu telefonla konuştuğumuz akşam almışlar. Ailesi ile konuşmuş ve o gece almışlar. Saat 3'de. Öyle demişler. Haberlerde göstermişler. İzlemişler. Üzüldüm. Çok üzüldüm. 'Nasıl olur bu' diyerek haykırıp bağırdım. Elimden ağlamak ve dua etmek geldi. Başka bir şey bilmiyoruz ki. Yalnız kaçırıldığı bilgisi var. Kim kaçırdı onu da bilmiyoruz. Buraya bir tek Alaplı Belediye Başkanı ve siz geldiniz. Ben görüntüleri pek izleyemedim. Üzüldüm. Ağladım. Çocuk izletti ama telefon küçük olduğundan iyi gözükmüyor. Görünce ağladım." dedi.

'KURTARIN BİZİ DİYOR. ÖYLE DEYİNCE YÜREĞİM KAYNADI'

Seyrettiği video da oğlunun kurtarılmak için beklediğini söyleyen anne Nazikar Cömert, "Elimizde olsa kurtarmaz mıyız" dedi. Anne Nazikar Cömert, "Kaçırılanlar konuşmalarında 'Kurtarın bizi' diyorlar. Öyle deyince yüreğim kaynadı. 'Elimizde olsa kurtarmaz mıyız yavrum' dedim. Biz hem nasıl kurtarabilelim. Başbakanımız kurtarır. Cumhurbaşkanımız. Onlara güveniyoruz inşallah. Ona güvenmek istiyoruz işte. Her anne ve baba çocuğunun kurtulmasını ister. Önümüzde bayram var. Bayrama gelmesini isterim. Cümlemizin annesi babası çocukları gelmek ister. Onlar da ağlıyorlar. Gelmesini isterim. Ne diyeyim. Kurtulmasını istiyoruz yavrumun. Cümlemizin evladı kurtulsun." dedi.