Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yaşayan ve çalışmak için gittiği Irak’ta kaçırılan 18 işçiden Tahsin Cömert’in ailesi, Kurban Bayramı sevincini yaşayamadı. Anne Naziker Cömert, torunlarının bayrama geldiğini, ancak oğlu gelemediği için bayram sevincini yaşayamadıklarını söyledi.

Irak’ın Bağdat kentinde bir Türk inşaat firması tarafından yapılan stadyumda çalışırken 2 Eylül günü sabah 05.00 sıralarında yerel bir örgüt tarafından kaçırılan 18 işçiden ikisi iki hafta önce sağlık durumlarının iyi olmaması sebebiyle serbest bırakıldı. Yerel bir örgütün elinde bulunan 16 işçi ise 22 gündür kurtarılmayı bekliyor.

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Musabeyli Köyü’nde yaşayan Tahsin Cömert’in ailesi ise Kurban Bayramı sevincini yaşayamadı. Kurban Bayramı için İzmit’ten kayın validesinin yaşadığı Alaplı ilçesine gelen Nevin Cömert, Kurban Bayramı sevincini yaşayamadıklarını söyledi. Eşi ile en son kaçırıldığı gece telefonda konuştuğunu belirten Nevin Cömert, kendisinin ve çocuklarının da herkes gibi bayram sevincini yaşamak istediğini ifade etti. Serbest bırakılan 2 Türk işçisinden eşinin sağlık durumunun iyi olduğuna dair haber aldıklarını belirten Nevin Cömert şunları anlattı: “Biz ilk haberi televizyonlardan, gelen telefonlarla duyduk. Irak’a gideli 8 ay olmuştu. Sürekli yurt dışına çalışmaya gidip geliyordu. Burada zaten işi vardı ama oğlumuz üniversitede okuyor. Ona daha iyi bir gelecek sağlayalım diye gitmişti. Devlet yetkilileri ile sürekli bağlantı halindeyiz. Zaman zaman haber alıyoruz. Dışişleri bakanlığı olsun, şirket olsun bize bilgi veriyor. Oradan serbest bırakılan işçilerle görüştük. Durumlarının iyi olduğunu, yeme içmelerinin verildiğini söylediler. Eşimle en son kaçırıldığı gece görüştük. O günden beri hiç görüşmedik. En son görüştüğümüzde hiç böyle bir şey olabileceğinden bahsetmedi. ‘Bizim durumumuz gayet iyi’ dedi. ‘Bayramda inşallah nasip olursa gelmek istiyorum’ dedi. ‘Bayrama gelemezsem 2 ay sonra iş bitiyor, temelli gelirim’ dedi. Devletimizden eşimin kurtulması için yardım istiyorum. Bir an önce kurtulmasını istiyorum. Eşimin ailemizin içinde olmasını isterim ama ne yapalım? Nasip kısmet böyleymiş. İnşallah bir şey olmadan gelirler oradan. Eşim olmadan ilk defa bir bayram geçiriyoruz. Çok zor bir şey ama yapabilecek bir şeyimiz yok.”

Torunlarının bayram için köye geldiğini, oğlunun gelememesi nedeniyle sevinemediğini anlatan Tahsin Cömert’in annesi Naziker Cömert ise “Oğlumdan haber alamadık. Sağlık durumunun iyi olduğunu duyduk. Durumu iyi diyorlar ama kendisi ile görüşemedik ki. Aslında onsuz olmuyor ama ne yapalım. Mecburuz. Allahım inşallah kurtarılır. Cumhurbaşkanımız yardım eder, zaten onlar uğraşıyorlar. Torunlarım bayrama geldi, çocuğumun da burada olmasını isterdim. Gelmedi, nasip değilmiş. Üzülüyorum ama ne yapayım? İnşallah bayramdan sonra bırakırlar” diye konuştu.