İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı anma programına katılmak üzere 27 Şubat Cuma günü Bursa’ya geliyor.

Erbakan Vakfı Bursa İl Başkanı Naim Öztürk, vakıf binasında düzenlediği basın toplantısında program hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın, 27 Şubat 2011 tarihinde vefat ettiğini hatırlatan Öztürk, şunları dile getirdi: “Erbakan Vakfı Bursa İl Başkanlığı olarak, Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın vefatının 4. sene-i devriyesinde 27 Şubat Cuma günü saat 19.30’da Bursa Merinos Kültür Merkezinde anma programı düzenlenecektir. Bu yılki anma programına D-8 projesine imza atan ülkelerden biri olan İran İslam Cumhuriyetinin 6. Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Mahmud Ahmedinejad beyi Bursa’mıza davet ettik. Sayın Cumhurbaşkanı 27 Şubat Cuma günü 36 kişilik bir heyetle Bursa’mıza iştirak edeceklerdir.”

Ahmedinejad’ı Necmettin Erbakan hayranı olduğunu dile getiren Öztürk, şöyle devam etti: “Bunu kendileri de ifade etmişlerdir. Necmettin Erbakan’nın mücadele azmi İslam Birliği projeleri, ırkçı emperyalistlere karşı yaptığı mücadele, Kudüs ve Filistin’nin İsrail işgalinden kurtarılması gerektiği yönündeki çalışmalar kendisini etkilediğini ifade etmişlerdir. Kendisi de bütün bu düşünceleri ve çalışmaları Cumhurbaşkanlığı görevi boyunca ifade etmişlerdir. Bugün özellikle son yıllarda batıda İslamifobianın yükseltilmeye çalışıldığı İslam’ın ve Müslümanların terörist gösterilmeye çalışıldığı, İslam ülkeleri içerisinde mezhep ayrılıklarının körüklendiği bir dönemde, yine İslam ülkelerinin aralarına çeşitli nifaklar sokulduğu bir ortamda böyle bir davette bulunduk. Amacımız yeryüzünde hiç kimsenin diline, ırkına, rengine, mezhebine bakmaksızın Müslümanlar kardeştir anlayışıyla Müslüman ülkelerinin birbirleriyle yakınlaşması ve ilişkilerinin geliştirilmesini istiyoruz. İslam Birliği kurulacak. Mutlaka Müslüman coğrafyası işgallerden ve tecavüzlerden kurtarılacak ve yüksek bir medeniyet tesis edilecek. Bütün bu sebeplerden dolayı sayın Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad beyi davet ettik.”

Öztürk, Ahmedinejad’ın aynı gün Büyükşehir Belediyesi ve Valilik ziyaretlerinin yanı sıra Bursa’yı da gezeceğini ifade etti.