İran İslam Cumhuriyeti Maku Fermandarı Şahin Alizade, Erzurum Başkonsolosu Hossein Ghasemi bir heyetle birlikte Vali Musa Işın’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyaretle ilgili konuşan Maku Fermandari Şahin Alizade, geçmişten beri İran ve Türkiye halklarının arasında güçlü bir gönül birliğinin olduğuna değinerek, "Ağrı ile sınır ili olmamız hasebiyle sürekli görüşme imkanımız oluyor. Şu ana kadar dostane bir ilişkimiz oldu ve müşterek sorunlarda işbirliği içerisinde hareket ettik. Giden Valimiz Dr. Mehmet Tekinlarslan ile çok iyi diyaloğumuz vardı. İnşallah sizinle bunu daha da güçlendireceğiz." dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ağrı Valisi Musa Işın ise İran ve Türkiye Cumhuriyeti sadece komşuluk ilişkileri noktasında değil, bir çok ortak paydada buluştuğuna dikkat çekti. Son dönemde TIR geçişleriyle ilgili yaşanan sıkıntıları da gündeme aldıklarını belirten Işın, "Bu noktada değerli dostlarımızla bir araya gelerek, gerek fiziki gerekse bürokratik şartları iyileştirmenin yollarına bakacağız." diye konuştu.

Sınır sorunları ve ekonomik işbirliği konularının ele alındığı ziyaret sonrasında heyetler karşılıklı çeşitli hediyeler takdim ettiler.