İran Batı Azerbayjan Urumçi kenti Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Khalili ve beraberindekiler Belediyeyi ziyaret ettiler.

Belediye Başkanı Cevdet Kabakcı'yı makamında ziyaret eden Urumçi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Khalili, Sojjad Hoobdel, Hişmetollah Latifi, Ali Razavi ve Kiumars Irandust'ta oluşan heyet bir takım protokoller yapmak üzere Kahramanmaraş'a geldiklerini ifade ettiler.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Voleybol Takımı'nı 22 Mart'ta yapacakalrı turnuvaya davet ettiklerini ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Khalili: “İran Batı Azerbayjan Urumçi kenti olarak birçok spor branşında çok iyi durumdayız. Kahramanmaraş'a geliş amacımız sizlerle sportif ve kültürel manada protokoller yaparak karşılıklı müsabakalar ve etkinlikler düzenlemek. Özellikle gençlere yönelik olarak sportif faaliyetlerin yanı sıra kültürel anlamda konferanslar, sempozyumlar düzenleyerek güzel hizmetler gerçekleştirmek için buradayız. Sizin Voleybol takımınızı 22 Mart'ta yapacağımız turnuvaya davet ettik.

Birçok başarılı sporcularımız bulunmakta. Güreş, halter, masa tenisi, karate, teakwando, voleybol gibi daha birçok branşta faaliyetlerimiz oluyor. Size geliş amacımız hem protokol yapmak hem de bizim başarılı olduğumuz branşlarda sizlere antrenör vermek, sizin başarılı olduğunuz branşlarda da sizden antrenör almak. Ayrıca gençlerimize yönelik çeşitli kamplarla aktiviteler yaparak karşılıklı güzel işler başarmak istiyoruz” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı ise, salon sporlarında son zamanlarda ciddi gelişmeler kaydedildiğini ifade ederek: “Özellikle tesisleşme aşamasında salon sporlarımızda ciddi gelişmeler yaşıyoruz. Güreşte ve voleybolda takımlarımız ülkemizin en yüksek liglerinde mücadele ediyor.

Spor gençlerimizi kötülüklerden ve kötü alışkanlıklardan koruyan bir aktivitedir. Bizler de sizlerle çeşitli etkinlikler yapmak isteriz. Bizim şehrimiz Acem'e yabancı değildir. Şehrimizde Acem Pilavı hala pişirilmektedir ve ayrıca Acemli adını verdiğimiz bir mahallemiz ve camimiz var.

Belediye olarak sportif ve kültürel anlamda birçok aktivitelere imza attık ve ilkleri gerçekleştirdik. Düzenlediğimiz sempozyumlara sizin ülkenizden katılan akademisyenlerde bulunuyor. Onların sundukları bildirileri de kitaplarımıza alıyoruz. Karşılıklı görüşerek güzel aktiviteler yapabiliriz” diye konuştu.

Topluca fotoğraf çekiminin ardından İran Heyeti Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aliihsan Kabakcı'yı ziyaret etmek üzere belediyeden ayrıldı.