İran’ın ikinci büyük şehri olan Tebriz Belediye Başkan Yardımcısı Mensur Baradaran, Eskişehir'in CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e ‘Kardeş Şehir’ olmak istediklerini söyledi. Baradaran, “Eskişehir çok güzel bir şehir. İstanbul’dan daha çok seviyorum. Sayın Büyükerşen, sanatçı kişiliğiyle şehre çok güzel projeler kazandırmış.” dedi.

İran’ın ikinci büyük şehri olan Tebriz Belediye Başkan Yardımcısı Mensur Baradaran, Eskişehir'in CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Baradaran'dan bir de teklif geldi. Baradaran, Büyükerşen'e Eskişehir ile ‘Kardeş Şehir’ anlaşması imzalamak istediklerini söyledi. Büyükerşen’i Tebriz’e de davet eden Baradaran, “Eskişehir çok güzel bir şehir, İstanbul’dan daha çok seviyorum. İşlerimi bitirince hemen Eskişehir’e dönmek için can atıyorum.” diye konuştu.

Büyükerşen ise tarihi kent Tebriz’den gelen ‘Kardeş Şehir’ önerisinin kendilerine gurur verdiğini kaydetti. Büyükerşen, “Teklifi, Büyükşehir Belediye Meclisine götüreceğiz. Onaylandıktan sonra, ‘Kardeş Şehir’ler olarak, kültürel, ekonomik ve sanat alanında işbirliğini geliştirmek isteriz.” şeklinde cevap verdi.

Ziyaret sırasında, Tebriz Belediye Başkanı Dr. Sadık Nasafi de telefonla arayarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen ile görüştü. Büyükerşen, Dr. Nasafi’nin kendisini Tebriz’e davet ettiğini belirterek, belirlenecek programa göre ziyareti gerçekleştireceklerini belirtti.