İki haftalık Nevruz Bayramı tatili için Türkiye'ye tatile gelen İranlı turistler, Antalya'da alış veriş yaparken Manavgat'ta tekne turu ile rafting yapıyor.

Manavgat Irmağı'nda turistlere tekne turu yaptıran tekne turcusu Okan Oruçoğlu, İranlı turistlere tur yaptırmaya başladıklarını söyledi. İki haftalık Nevruz Bayramı tatili süresince ırmakta 3 bin İranlıya tur yaptırmayı hedeflediklerini belirten Oruçoğlu, turların yeni başladığını bugüne kadar hedeflerinin yüzde 20'sini gerçekleştirebildiklerini kaydetti. Oruçoğlu, "İranlı turistler AVM'lerde alışveriş yaptıktan sonra ırmakta toplu halde tura çıkıyor." diye konuştu.

Manavgat Beşkonak Su Sporları Kooperatifi Başkanı Refik Armağan ise Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park alanında İranlı turistlere rafting yaptırmaya başladıklarını söyledi. Raftinge, İranlı turistlerin 25 Mart'ta başladığının altını çizen Armağan, 10 gün içinde 10 bin İranlıya rafting yaptıracaklarını kaydetti. Nevruz Bayramı süresince başta İstanbul ve Antalya olmak üzere Türkiye'ye 130 bin İranlı turistin gelmesi bekleniyor.

İran'ın Tebriz şehrinde 8 günlük tatil için Antalya'ya geldiklerini belirten Esma Ehram ise Side Antik Kent'i gezdikten sonra 20 kişilik ekiple ırmakta tekne turu yapmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti. Ehram, Nevruz'da genelde İranlıların tatil tercihini Türkiye'de yana yaptığını ifade etti.