Almanya’da ırkçı saldırılarla ilgili ortaya çıkan rakamlar endişe veriyor. 2014 yılı ile ilgili rakamlara göre, ırkçı motifli şiddet eylemlerinin yüzde 47’si doğu eyaletlerinde yaşandı. Ancak en fazla ırkçı saldırının yapıldığı eyaletin hangisi olduğuna bakıldığında, 1 milyon civarında Türk’ün, 4 milyon civarında göçmen kökenlinin yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti birinci sıraya oturuyor.

Söz konusu rakamlar, Federal Meclis İçişleri Komisyonu’ndaki Yeşiller Partisi Milletvekili Irene Mihalic’in soru önergesi üzerine Federal İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamayla ortaya çıktı. Buna göre; geçen yıl yaşanan ırkçı motifli şiddet olaylarının yüzde 47’si, Berlin de dâhil olmak üzere doğu eyaletlerinde yaşandı. Bakanlığın rakamlarına göre 2014 yılında toplam 130 ırkçı şiddet suçu kayda geçti. Bunların 61’i ise doğu eyaletlerinde gerçekleşti. Bu da doğu eyaletlerinde ırkçı şiddet suçunda bir önceki yıla göre yüzde 40 artış anlamına geliyor.

Ancak aşırı sağ motifli suçların sayısı çok daha fazla. Göçmenlere yönelik aşırı sağ motifli suç sayısı 1029 olarak açıklanırken, 370 suç sayısıyla KRV eyaleti birinci sırada yer alıyor. Söz konusu suçlar içinde aydınlatılabilenlerin oranı ise yüzde 64. Bu da bir önceki yıla göre yüzde 14 daha düşük aydınlatma anlamına geliyor.