Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK), iş cinayetlerinin son bulması amacıyla Türkiye genelinde başlattığı imza kampanyasına, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da imza attı. Kampanya, tarihin en büyük işçi katliamı olarak bilinen Soma faciasının yıl dönümü olan 13 Mayıs 2015 tarihine kadar devam edecek.

Başkan Türkyılmaz’ı makamında ziyaret eden DİSK'e bağlı Emekli-Sen Bursa Şube Başkanı Günay Onayman, Genel-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak, DİSK Marmara Bölge Temsilcisi Birleşik Metal-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Ayhan Ekinci, ülke genelinde iş cinayetlerine karşı birliktelik oluşturarak, iş cinayetlerinin son bulması amacıyla imza kampanyası başlatıldığını açıkladılar. Türkiye’de her yıl binlerce iş kazası ve iş cinayetlerinin yaşandığını vurgulayan sendika başkanları, emek ve meslek örgütlerinin önerileri dikkati alınmadan hazırlanan eksik tedbirlerle, iş cinayetlerinin önüne geçilemeyeceğine dikkati çektiler.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla Mudanya’yı yönettiklerini, önceliklerinin her zaman insan ve insan sağlığı olduğunu vurguladı. Türkyılmaz, iş kazaları ve iş cinayetlerine karşı DİSK’in başlattığı kampanyaya gönülden destek verdiğini söyledi. Kampanyanın, tarihin en büyük işçi katliamı olarak bilinen Soma faciasının yıl dönümü olan 13 Mayıs 2015 tarihine kadar devam edeceği öğrenildi.