Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri ikinci sıra milletvekili adayı İbrahim Bahçecioğlu, Koza İpek Grubu bünyesindeki şirketlere kayyum atanması, gruba ait Kanaltürk ve Bugün televizyonlarının yayınlarının kesilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıldönümünde, seçimlere 3 gün kala ülkede yaşananlarının çok üzücü olduğuna dikkat çeken Bahçecioğlu, “Basına olduğu gibi iş adamlarına 'bitaraf olan bertaraf olur' yaklaşımı ile geçtiğimiz aylarda benzer uygulamalar Kayseri’de binlerce kişiye istihdam sağlayan ticaret hayatının önemli oyuncularına vergi ve SGK denetimleri ile yoğun baskı yapılıyor. İş camiasının saygın temsilcilerinin başının üzerinde ‘Demoklesin kılıcı’nın sallanması mazur görülemez. ‘Bizden olmayan yok olsun’ yaklaşımı kabul edilemez. Bu baskı ve yıldırma devam ederse tüm ülkede olduğu gibi Kayseri’de durma noktasında olan ekonomi sıfırlanır. Çarklar dönmez, insanlarımız işsiz kalır. Kurtuluş Savaşımız ve ardından kurduğumuz Cumhuriyet ile dünyaya hatta batılı toplumlara bile örnek olmuş ülkemiz, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve demokrasi gibi medeniyet değerleri konularında maalesef kötü sınavlar veriyor.” diye konuştu.

Basın özgürlüğü açısından da endişe verici gelişmelerin yaşandığına dikkat çeken CHP Kayseri milletvekili adayı, sözlerini şöyle tamamladı: “Medyanın özgürlüğünün kısıtlanması, vatandaşın haber alma özgürlüğünün kısıtlanmasıdır. Muhalif olan basına ve iş adamlarına yönelik bu baskı ve sindirme politikalarının devam etme endişesi hakim. Bu endişe özellikle Kayseri’de hat safhada ve zaten durgun olan iş hayatının, ticaretin bu baskılar nedeniyle daha sıfırlanacağından endişe ediyorum.”