Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, tırmanan terör olaylarının iş dünyasını endişelendirdiğini belirterek, sağduyu çağrısında bulundu. Yükselen tepkiler sebebiyle, aralarında Antalya'nın da bulunduğu bazı illerde sokak olayları yaşandığına dikkat çeken Davut Çetin, olayların Anadolu'ya yayılması halinde daha tehlikeli sonuçları olacağına dikkat çekti.

ATSO Başkanı Davut Çetin, terör olaylarını ve ekonomiye etkilerini değerlendirdi. Teröre kurban verilenlerin sayısının iki ayda 150'ye ulaştığını, bu durumun ciddi sıkıntıya sebep olduğunu belirten Davut Çetin, iş dünyası olarak morallerinin çok bozuk olduğunu söyledi. Artan terör olayları ve buna karşı gelişen tepkiler sebebiyle endişeli olduklarını ifade eden Çetin, olayların sokaklara inmesini 'düşünmek bile istemediklerini' dile getirdi. Aski halde 'ciddi sıkıntı' yaşanacağı uyarısında bulunan Çetin, “Umarım müdahale edilir. Bir an önce önlenir. Ülke böyle devam etmez. Bir an evvel tedbir almaları lazım. Canımız çok yanıyor.” diye konuştu.

Çetin şu değerlendirmede bulundu: “Terör olayları keşke bu kadarla kalsa. Korkumuz Anadolu'ya yayılması. İnşallah yayılmaz. Tek beklentimiz TBMM'nin görev alıp çalışmaya başlamış olması. Ancak tekrar seçim yapılacağı için Meclis de çalışmıyor. Yeni hükümet de geçici olduğundan kalıcı reformları yapamayacak. 2015'i kaybettik, umarım 2016 böyle gitmez.”

Terör olaylarının ekonomiye etkisinin önümüzdeki günlerde netleşmeye başlayacağını kaydeden Çetin, dövizin yükseldiği, kişi başı milli gelirin 8 bin dolara gerilediği, artan maliyetler sebebiyle sanayicinin sıkıntı yaşadığı bir dönemde seçim konuşulmasını eleştirerek, “Keşke 7 Haziran seçimi sonuç verseydi ve koalisyon oluşsaydı. Seçim yapılsa da çok farklı sonuç çıkacağını düşünmüyorum.” dedi.