Türkiye’de yaşanan iş kazası ve işçi ölümlerini durdurmak amacıyla 3 Mart 2015 tarihinde Ankara’da başlatılan 'İş cinayetlerini durduralım, bir imza da sen ver' kampanyasına destek vermek için bir çalışma da Bursa’da başladı. Aralarında Bursa Tabip Odası (BTO), DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin de bulunduğu Bursa İş Cinayetlerini Durduralım Platformu tarafından iş kazası ve ölümlerini durdurmak için imza kampanyası başlattı.

Kampanyayla ilgili BAOB yerleşkesinde düzenlenen basın toplantısıyla bilgi verildi. İşçi ölümleri ile ilgili kısa bir film gösterimi ardından basın açıklaması yapan Makine Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, iş kazalarına, “Kader değil, fıtrat değil, kaza değil, cinayet diyoruz.” şeklinde konuştu.

HER YIL İŞ KAZALARINDA ORTALAMA BİN 500 KİŞİ ÖLÜYOR

'İş cinayetlerini ve işçi katliamlarını durduralım, bir imza da sen ver' kampanyasını başlattıklarını anlatan İbrahim Mart, şunları söyledi: “Ülkemizde her yıl binlerce iş kazası yaşanıyor, yüzlerce emekçi hayatını kaybediyor. Binlerce emekçi yaralanıyor. Her yıl artan iş cinayetleri ülkemizde işçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili düzenlemelerin ne kadar sorunlu olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Oysa asıl nedeni yıllardır ülkemizde uygulanan yeni liberal politikalar olan iş cinayetlerinden her yıl ortalama bin 500 emekçi hayatını kaybederken, binlercesi iş göremez duruma gelecek derecede sakatlanıyor. Her gün 5-7 işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitiriyor.”

Bununla birlikte iş cinayetlerinde ölümleri, yaralanmaları ve meslek hastalıklarını işçinin kaderi, işin fıtratı şeklinde ifade etmenin ise bilinçli olarak gerçeğin üstünü örten ve art niyetli bir yaklaşım olduğunun altını çizen Mart, “İşçi sağlığı ve iş güvenliği için önce insan, önce sağlık önce güvenlik anlayışı taşımayan hiçbir düzenleme sorunlara çözüm getirmeyecek iş güvenliğini durduramayacaktır. Bizler meslek örgütleri olarak ortak irade ve eylemlilik içindeyiz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi toplumun tüm emekçileri ve tüm insanlarımızı ortak mücadele için Bursa İş Cinayetlerini Durduralım Platformu'na katılmaya ve destek vermeye çağırıyoruz.” diye konuştu.

Platform olarak ülkedeki olumsuz tabloyu değiştirmek için 3 Mart 2015 tarihinde Ankara’da başlatılan ‘İş cinayetlerini durduralım, bir imza da sen ver’ imza kampanyasına ses verdiklerini anlatan MMO Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, sözlerini şöyle tamamladı: "Bursa’da imza kampanyasını başlatıyoruz. İmza kampanyamız Soma işçi katliamının yıl dönümü olan 13 Mayıs 2015 tarihine kadar sürecek ve toplanan imzalar ilgili bakanlığa gönderilecek.”