Ankara’nın Polatlı İlçesinde yaşayan Nejdet Tetik, üç yıldır iş görememezlik aylığa bağlatmak için mücadele veriyor.

15 yıldır inşaat sektöründe çalışan Tetik, üç yıl önce Antalya’da bir inşaatta çalışırken ayağının üzerine iskele düştü.
Tetik’in kırılan sol ayağına iki tane platin takıldı. Geçirdiği iş kazası sonrası arkadaşları tarafından sigortası olmadığı için hastane önüne bırakılan Tetik’in tedavi masraflarını hayırsever bir vatandaş karşıladı. Üç yıldır iş görememezlik aylığı bağlatmak için mücadele verdiğini anlatan Nejdet Tetik, yetkililerden yardım beklediğini söyledi. Tetik, sağlık, kira, elektrik, su gibi giderlerini karşılamakta sıkıntı çektiğini dile getirdi.

Tetik, 2012 yılında Antalya Muratpaşa SGK Müdürlüğü'ne başvurduğunu, yüzde 10 oranında iş göremez olunması halinde aylık bağlanacağına ilişkin kendisine cevap verildiğini ifade etti. Tetik, “Üzerime iskele düşmesi sonucu sol bacağım kırıldı. Bacağıma platin takıldı ve üç yıldır sürekli tedavi görmeme rağmen iyileşmedi. Bu yüzden çalışamıyorum. Hastane raporumda iş görmezlik oranı yüzde 25. SGK başvurumu değerlendirdi ve olumlu cevap verdi ama üç yıldır bir ödenek alamadım. Kimsem yok, tek başıma yaşıyorum. Yetkililer sesimi duysun ne olur.” diye konuştu.