Evli ve 2 çocuk babası Harun Doğan (32), 2007'de çalıştığı bir tekstil fabrikasında, depodan çıkan kamyonun takılması sonucu devrilen 500 kiloluk raylı demir kapının altında kaldı. Doğan, yaklaşık 3 ay süren tedavisinin ardından hayata döndü ancak felç oldu. 
     Kapının devrilmesine neden olduğu öne sürülen kamyon sürücüsü M.B. ile fabrika müdürü H.Ü. hakkında ''taksirle yaralamaya neden olma'' suçundan dava açıldı. Kahramanmaraş 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sürücü M.B. 10 ay hapis cezasına çarptırıldı, cezası ertelendi. Fabrika müdürü H.Ü, önce 5 ay hapis cezasına çarptırıldı, ardından ilgili ceza yasası gereği 5 ay süreyle ''fabrika müdürlüğü yapmaktan yasaklanmasına'' karar verildi. 
     Hukuki mücadelesini sürdüren Doğan, iş yeri hakkında maddi ve manevi tazminat davası açtı. 
     Kahramanmaraş İş Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında mahkeme, tekstil firmasının Doğan'a 475 bin TL maddi, 75 bin TL de manevi tazminat ödemesine karar verdi. 
     Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazanın ardından bir süre tedavi gördüğünü ancak yatağa mahkum kaldığını ifade etti. Firmadan tedavinin devamı için yardım talebinde bulunduğunu söyleyen Doğan, şöyle devam etti: 
     ''Ancak bizim yaklaşımımız karşılık bulmadı. Sonra maddi ve manevi tazminat davası açtım. Çok şükür bu dava bizim açımızdan olumlu oldu. Adaletin yerini bulduğuna inanıyorum. Kazandığım tazminatın bir bölümünü tedavim için kullanacağım. Ankara Üniversitesi'nde kök hücre nakli yapılacak. Riskli bir ameliyat olduğunu söylediler. Ama şansımı denemek istiyorum. Uzun süredir bu davanın sonuçlanmasını bekliyordum. Maddi imkanım olmadığı için ameliyat da olamıyordum. Zaten tedaviyi sürdürebilmek için tazminat davası açtım. Koltuk değneğiyle bile gezsem yeter.'' 
     
     -Dernek kuracak- 
     
     Gerek tedavi gerekse hukuki süreçte zor günler geçirdiğini ifade eden Doğan, kazandığı tazminatla iş kazasında mağdur olanlara yardımcı olmak amacıyla dernek kurmayı düşündüğünü dile getirdi. 
     Doğan, sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla hukuki süreci anlattığını, kendisi gibi mağdur kişilere de her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu belirtti. 
     Doğan'ın avukatı Mustafa Akmansoy ise mahkemenin verdiği kararın, insan hayatının bu kadar ucuz olmadığını gözler önüne serdiğini vurguladı. 
     Ortaya çıkan tazminatın geriye dönük yasal faiz ve mahkeme giderleriyle yaklaşık 950 bin lira olacağını aktaran Akmansoy, şunları kaydetti: 
     ''Fakat bir insanın sağlığı yerine gelmedikten sonra bu paranın da hiçbir anlamı yok. Müvekkilimin karşılaştığı olay karşısında bir bedelin tayin edilmesi mümkün değil. Fakat verilen karar, bugüne kadar iş kazaları sebebiyle çıkan tazminatlara baktığımızda da emsal niteliğinde. Kendisi asgari ücretle çalışan bir kişi ve bu anlamda bizim tespit edebildiğimiz en yüksek tazminat.'' 
     Doğan'ın 12 yaşındaki oğlu Tufan Doğan da babasının bir an önce iyileşmesini beklediğini ifade ederek, ''Sonunda biz kazandık. Hak yerini buldu. İnşallah babam iyileşirse daha sonra bizim gibi mağdur olanlara yardım edeceğiz'' diye konuştu.