Kastamonu’da termik santral inşaatında çalışırken, geçirdiği iş kazası sonucu hayatını kaybeden 3 çocuk babası Hacı İlhan’ın yakınları, iş kazası haberini 2 gün sonra öğrendiklerini iddia ederek ilgili firma hakkında davacı olacaklarını söyledi.

Kastamonu’da termik santral inşaatında çalışırken, geçirdiği iş kazası sonucu hayatını kaybeden evli ve 3 çocuk babası Hacı İlhan(50), memleketi Yozgat’ta toprağa verildi. Edinilen bilgiye göre, 1 Haziran Pazartesi günü Kastamonu’da termik santral inşaatında işçi olarak çalışan Hacı İlhan, iş kazası geçirerek ağır yaralandı. Yaralı işçi önce ilçe hastanesine, ardından Sinop Devlet Hastanesi'ne daha sonra da Samsun Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Samsun’da yoğun bakıma alınan İlhan, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. İlhan’ın cenazesi bugün Yozgat’a getirilerek Sorgun ilçesi Şahmuratlı köyünde toprağa verildi.

'BİR İHMAL VAR MI ORTAYA ÇIKARILMASINI İSTİYORUZ'

Yakınlarından İbrahim Başer, "Çalıştığı şirket yetkilileri bizi hiç arayıp sormadı, iş kazası geçirdiğini Ankara’da başkasından öğrendik. Samsun’a gittiğimizde ise Hacı İlhan hayatını kaybetmişti. Merhum İlhan, normal iş kazası mı geçirdi, birileri inşaattan mı itti ya da üzerine bir şey mi düştü bilmiyoruz. Bize kimse bilgi vermedi. Bir işçi yaralanıyor, yakınların haberdar edilmiyor. Bu nasıl firma, bu nasıl bir insanlık. Bu ölümde bir ihmal var mı ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Biz yargıya müracaat edip, bu iş kazasının araştırılmasını isteyeceğiz, kanuni haklarımızı sonuna kadar arayacağız.” diye konuştu.