İzmir Üniversitesi Kariyer Geliştirme Birimi tarafından öğrenci kulüpleri ve fakültelerin desteğiyle düzenlenen, Akzo Nobel Boya, Cevher Grup, CMS Jant, Delphi, Günaydın Grup, İzmir Okul Öncesi Eğitim Kurumları, Kariyer.net, Kaya Termal, Keskinoğlu, Maersk Denizcilik, Migros, Netsis, Nemport, Sheraton Çeşme ve Uğur Soğutma gibi sektörünün önemli firmalarını öğrencilerle iş ve staj olanakları için biraraya getiren Kariyer Fuarı 2015 başladı. Açılış törenine İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selma Çetiner, İş-Kur İl Müdür Yardımcısı Nesrin Makbule Dank, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Dank, öğrencilere mezuniyet öncesi girişimlerle yapılacak staj ve kazanılacak iş deneyimlerinin, iş bulmada büyük farka yol açtığını hatırlattı ve "İşbaşı Eğitim" programlarından faydalanmalarını tavsiye etti. İzmir’deki işsizlik oranının Türkiye genelinin üstünde olduğuna dikkat çeken Rektör Yardımcısı Çetiner ise, “İzmir’de işsizlik oranı erkeklerde yüzde 10,8, kadınlarda ise yüzde 20,1. İzmir’de halen yaklaşık 145 bin üniversite öğrencisinin eğitim aldığını ve binlercesinin her yıl üniversitelerimizden mezun olduğunu da gözönünde bulundurduğumuzda karşımıza, çok iyi analiz etmemiz gereken bir büyük resim çıkıyor.” dedi. Çetiner, öğrencilerin iş dünyasında yer almak için girişimlerine mezuniyetten önce başlaması gerektiğine değindi.

İş-Kur'un 2015 yılındaki en önemli etkinliklerinden birinin İşbaşı Eğitim programları olacağını söyleyen İl Müdür Yardımcısı Dank, 2015 yılından itibaren bu programlara yeni mezunlar, iş arayanlar, iş tecrübesi olmayanlar ve iş değiştirmek isteyenlere ek olarak öğrencilerin de katılabileceğini duyurdu. Nesrin Makbule Dank, “160 güne varan, günlük 25 lira cep harçlığı İş-Kur tarafından ödenen, işverenlere hiçbir maliyeti olmayan, sigorta primleri de İş-Kur tarafından üstlenilen bu programlar sayesinde öğrenciler, iş piyasasında mezuniyet öncesi deneyim kazanma fırsatı bulacaklar.” dedi. En az iki çalışanı olan işletmelerin, bu projeden faydalanabileceğini kaydetti.

Bu arada Kariyer Fuarı 2015’in ilk gününde, İzmir Üniversitesi Hukuk Kulübü tarafından düzenenlen panele Hakim Murat Aydın, Cumhuriyet Savcısı Dr. Uğurcan Sevinç Kızıloğlu ve Av. Adil Giray Çelik konuşmacı olarak katıldı. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Merdan Hekimoğlu’nun açılış konuşmasını yaptığı panele, öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.