Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nün mobilya, kimya, tekstil, deri ve gıda sektörlerinde ‘İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’ (İSGİP) kapsamındaki tanıtım toplantılarına Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) başlandı.



Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, Türkiye ekonomisinin lider şehirlerinden biri olan Bursa’da iş sağlığı ve güvenliğini uluslararası standartlara taşımak amacıyla önemli projelere imza attıklarını söyledi. Bu kapsamda 2014 yılında öncü bir rol üstlenerek BTSO bünyesinde Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi’ni (MESYEB) hayata geçirdiklerini belirten Umutkan, MESYEB’in sadece Bursa’ya değil, Güney Marmara’ya da hizmet verdiğini kaydetti.



Yerel ve küresel ekonomide güçlü rakiplerle mücadele eden Bursalı firmaların nitelikli işgücüne ihtiyacı olduğunu dile getiren Umutkan, bu kapsamda geliştirilen İSGİP’in de büyük önem taşıdığını vurguladı. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Umutkan, İSGİP kapsamında seçilen mobilya, kimya, tekstil, deri ve gıda sektörlerinin tümünde Bursa’nın iddialı bir yapıda olduğunu ifade etti. Şakir Umutkan, “Özellikle tekstil sektörü işletme sayısı, istihdam ve sağladığı katma değer açısından da Bursa için büyük önem taşımaktadır. Projenin firmalarımıza ve kentimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.



BURSA, PİLOT BÖLGE SEÇİLDİ



ÇSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Proje Koordinatörü Coşkun Demirci, mobilya, kimya, tekstil, deri ve gıda sektörlerinde Bursa ile birlikte Ankara, Kocaeli, Uşak ve Konya’da pilot uygulama gerçekleştireceklerini ifade etti. Her sektör için seçilen 4 işletmede sunacakları iş sağlığı ve güvenliği hizmeti ile risk değerlendirmesi, performans izleme çalışmaları ve acil durum planlarının hazırlanması gibi çalışmaları gerçekleştireceklerini anlatti.



Demirci, “Proje kapsamında seçilen firmalarımız, binlerce TL’lik bir hizmetten ücretsiz olarak yararlanmış olacak. Pilot uygulamamız yaklaşık 22 ay sürecek. Tanıtım toplantılarına Bursa’dan start verdik. Projenin yaygınlaştırılması çalışmaları da 2017 yılının Haziran ayında başlayacak.” diye konuştu.