İşadamı Nafi Güral, Körfez Geçiş Köprüsü’nün bağlantı halatlarından birinin kopmasından kendini sorumlu tutan Japon mühendisin canına kıyma meselesine değinerek, "Türkiye’de başarısız olduğunda istifa edecek bakan, milletvekili veya yönetici yok." dedi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin (MAKÜ) Mezunlarla İlişkiler ve Kariyer Planlama Koordinatörlüğü’nün hazırladığı 1.Kariyer Zirvesi Etkinlikleri’ne katılan işadamı Nafi Güral, öğrencilere tecrübeleri hakkında bilgiler aktardı. Burdur Makü Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliklerin açış konuşmasını MAKÜ Rektörü Prof.Dr.Mustafa Saatcı yaptı. Hiç kimsenin başarı merdivenlerini eli cebinde tırmanmadığını söyleyen Rektör Saatcı, geleceğin idareci, işadamı ve yöneticilerinin öğrencilik yıllarında hayata hazırlanmaları için böyle bir etkinlik düşündüklerini, bundan sonraki yıllarda da çalışmanın devam edeceğini söyledi.

Programa konuşmacı olarak katılan işadamı Nafi Güral, öğrencilere iş hayatı, özel hayatı ve gündemdeki konular hakkında paylaşımlarda bulundu. Başarı için her türlü sıkıntıya katlanılması, yeni alternatiflerin aranması gerektiğini anlatan işadamı Güral, 'Bir şeyi herkes yapabiliyorsa ben ondan daha iyisini yapabilirim. Bir kimse yapamıyorsa ben onu yapmak için var gücümle uğraşırım.’ düşüncesinin başarılı ülkelerin mantığı olduğunu; ‘Herkes her şeyi yapabiliyorsa benim yapmama gerek yok. Bir şeyi kimse yapamıyorsa zaten ben de yapamam.’ mantığı ise başarısız ülkelerin mantığı olduğunu söyledi. Güral, "Ülke olarak bizlerin artık birinci mantığa geçmemiz gerekiyor. Başarı başka türlü yakalanmaz." diye konuştu.

Babası ile beraber çalışmaya başladığında 4 tane çalışanları olduğunu, kerestecilik yaptıklarını, işe gelmeyenlerin yerine hem işçilik yaptığını, hem de satış yaptığını aktaran işadamı Güral, şimdiki nesillerin çok iyi imkânlara sahip olduklarını, ancak çalışma hayatında zorluklara tam hazır olmadıklarını kaydetti.

Konuşmasında son günlerin meşhur konusu, Körfez Geçiş Köprüsü’nün bağlantı halatlarından birinin kopmasından kendini sorumlu tutan Japon mühendisin canına kıyma meselesini de örnek veren işadamı Güral, "Japonlar ve başarılı Avrupa ülkelerinde başarı için her türlü yol deneniyor. Bazen başarısız olunduğunda da istifa müessesesi işletiliyor. İstifa müessesesi de bir sonraki yöneticiyi başarı konusunda olumlu işler yapmaya yöneltiyor. Türkiye’de de başarısız olduğunda istifa edecek bakan, milletvekili veya yönetici yok." diye konuştu.

Kariyer günleri etkinliklerinde, öğrenciler katılımcı arkadaşlarını dinlendirmek için piyano ve müzik dinletisinde bulundu. MAKÜ’nün iki günlük Mezunlara Yönelik Kariyer Günleri Etkinlikleri’nde, Satış ve Pazarlama Müdürü Halil İbrahim Polat, LC Waikiki İnsan Kaynakları Müdürü Edward David Southall, Unilever İnsan Kaynakları Müdürü Sedat Demir, Ece Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Asım Özdemir, Kadın Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Işıl gibi isimler de kendi alanlarındaki tecrübelerini öğrencilere aktardı.