Bursa'da bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Spor Şenlikleri'nde renkli görüntüler yaşandı. İşitme engeli öğrencilerin işaret diliyle İstiklal Marşını okumasıyla başlayan şenlikler kapsamında özel öğrenciler hünerlerini sergiledi.

Yaklaşık 200 öğrencinin katıldığı şenliklerde özel öğrenciler, stafet, pumse, voleybol ve kız basketbol gösterileri ile alkış aldı. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı gösteriler sırasında Mithat Enç, Nilüfer İş, İşitme Duyum ve İpek Özel Eğitim okullarının öğrencileri de tribünde arkadaşlarının heyecanına ortak oldu. Şenlikler 19 Mayıs’a kadar devam edecek.

EĞİTİM ENGELLERİ KALDIRIR

Törende konuşan Belediye Başkan Mustafa Bozbey, uluslararası Nilüfer şenliklerinin tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “Bu haftada engelliler haftası, bu anlamda da bölgemizde bulunan özel eğitim okulları yarışmaları düzenleniyor. Onlar için ve bizim içinde anlamlı bir gün. Onların birçok şeyi başardıklarını hep birlikte göreceğiz.” dedi.

Atatürk’ün “Eğitimde feda edilecek fert yoktur” sözünü hatırlatan Başkan Bozbey, “Onun için engelli olan çocuklarımızın tamamı iyi eğitimle inanın hem iyi bir iş yapan insanlar olacaktır, aynı zamanda çevresine faydalı olan insanlar olacaktır, hem iş sahibi insanlar ve ailelerine de yük olmayan insanlar olacaktır. Onun için onların eğitimlerini çok önemsiyoruz. Biz Nilüfer belediyesi olarak ta özel eğitim kurumları ve öğrencilerine özel ihtimam gösteriyoruz ve sorunların çözmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Bozbey, özel eğitim öğrencilerinin bu anlamda sosyalleştiğini de belirterek, “Çocuklarımızın eğitimle birlikte hem spor, hem kültürel ve sanat alanlarında da çok başarılı projeleri imza atıyor. Bu günde burada 200 çocuk katılıyor.” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç da, Nilüfer 14. Spor şenlikleri kapsamında özel eğitim öğrencilerinin yarıştığını dile getirirken, “Büyük bir coşku içinde 20 Nisan’da başlattığımız 14. Nilüfer Spor Şenlikleri kapsamında bu gün çok özel bir gün. Engelliler haftası nedeniyle ilçemizde ki özel eğitim öğrencileri arasında yapılacak olan spor şenlikleri kapsamında ki bu gösteriler engelli öğrencilerin de imkan verildiğinde neler başarabileceğini hep birlikte göreceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve Kaymakam Kılıç öğrencilere madalyalarını vererek toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.