İzmir Bağımsız Milletvekili İlhan İşbilen, ülkenin evrensel demokrasiye ihtiyacı olduğunu söyledi. 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının ardından AK Parti’den istifa ederek 'Bağımsız Milletvekili' olarak kalmayı tercih eden İlhan İşbilen, İzmir 1. Bölge’den yeniden aday oldu. İşbilen, “Türkiye’de siyasetin yeni bir anlayış ve yeni bir işleyişe ihtiyacı var.” dedi.

Türkiye’de adalet, eğitim, ekonomi ve insan hakları gibi temel konuların oturabilmesi için yeni bir sisteme ihtiyaç duyulduğunu ifade eden İlhan İşbilen, 'Türkiye Milletvekilliği' söylemini yeniden gündeme getirdi. Mevcut partiler ve seçim yasasının 'Yeni Türkiye' kavramına uymadığını dile getiren İşbilen, “Ülkemizin evrensel demokrasiye ihtiyacı var. Bununla birlikte toplumsal barış ve uzlaşının sağlanması gerekiyor. Ama mevcut hükümet, ülkenin temel direkleri olan eğitim ve yargı gibi birçok unsurla oynadı. Önce Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu’ndan başlayarak polisleri yerlerinden ettiler, ardından polis kolejini, en son da polis akademisini kapattılar. Şimdi bir ülke düşünün, polisi olmasın, bir ülke düşünün jandarması olmasın? İşte 'Yeni Türkiye' diye bize 'Baas Sistemi'ni yutturmaya çalışıyorlar.” şeklinde konuştu.

"ALGIYLA 'AK'LANMAK"

Algı operasyonuyla yolsuzlukların üstünün Hizmet Hareketi'ne yıkılarak örtülmeye çalışıldığını ancak bunun mümkün olmadığını belirten İşbilen, “Ne bu hakim güç ne de bundan sora gelecek olan hakim güç, bu yolsuzlukların üzerini örtemez. Yapılan pislikler o kadar çok ki üzerine 10 tane dünya koysanız yine örtülemez. 'Paralel Paranoyası' ile 'Hizmet Hareketi'ni hedef seçtiler. Ancak bu hedef onlar için sonun başlangıcı oldu. Çünkü, ne yaptılarsa hep ellerine yüzlerine bulaştı. Bir kere bu pislik onların paçasına yapıştı, çıkarmak kolay olmayacak. Bu söylem hala parti içinde olup da pisliğe bulaşmamış arkadaşlar için geçerli değil. Ben burada kişileri değil, dönen işleri ve ileride yapılmak istenen algıya yönelik bazı olayları anlattım.” diye konuştu.

YENİ DÜNYA DÜZENİ

Osmanlı Devleti’nin yıkılışının ardından hakim güç tarafından çizilen sınırların 100 yıl sonra yeniden çizilmeye başladığını kaydeden İşbilen, “Türk Hükümeti olarak buna hazırlanmadık. Amerika’da senatoda bir senatör, cebinden bir kağıt çıkarıp sizin yakın bir gelecekte sorununuz bu. Yani Ermeni meselesi. Siz asıl onu düşünün. Şu anki mesele onun yanında hiç bir şey dedi bizim Türk heyetine. O gün yanımda bulunan milletvekili arkadaşlarım şaşkın şaşkın baktı. Bugün o sorunun farkına çok iyi vardık. Bazı Avrupa devletlerinin meclislerinden 1915 olaylarında Ermenilere, Osmanlı Devleti tarafından soykırım yapıldığını kabul etti. Türkiye olarak sadece kınamakla yetindik, elimizde hiç bir yaptırım gücü kalmadı. Bu demektir ki Irak ve Suriye’de olduğu gibi Türkiye de bölünüp parçalara ayrılacak. Sınırlar yeniden çizilecek. Ama biz hala hükümetin yolsuzluklarını 'Paralel' paranoyası ile örttüğünü görüyoruz. Yani vatan ve millet için uğraşmıyorlar.” ifadelerini kullandı.