Batman’da TOKİ inşaatında çalışan işçiler ile firma yetkilileri arasında çıkan silahlı kavgada, 1 işçi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Batman Emekli TOKİ inşaatında çalışan 20 taşeron firma işçisi, maaş ve SSK’ları yatırılmadığı gerekçesiyle iş bıraktılar.
Firma yetkilileri, işçilerle görüşmek istediklerini işçilere bildirdi. Yetkililerle görüşmeye giden işçilerin firma yetkilileri tarafından burada silahlı saldırıya uğradıkları iddia edildi. Silahlı saldırı sonucu işçilerden Fehmi Barış’ın göğsüne isabet eden kurşunla yaralandığı belirtildi. Olayda yaralanan Barış, ambulansla Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olayla ilgili ihbar alan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, olay yerinde güvenlik önlemi aldı.

Bu arada, inşaat alanını terk etmeyen 20 işçi ise haklarını aradıklarını ve istediklerini alana kadar bekleyeceklerini ifade etti. İşçiler adına konuşan Ömer Yeşil, 6 aydır ne maaş ne SSK’larının yatırılmadığını dile getirerek, maddi sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

“İŞÇİ BAYRAMI AMA BİZ KURŞUN YAĞMURUNA TUTULDUK”

Bugün 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı olduğunu hatırlatan Yeşil, “İnsanlar şu anda sahalarda işçi bayramını kutluyor. Biz ise burada hakkımızı arıyoruz. Hakkımızı istemeye geldik ama burada firma yetkilileri tarafından kurşun yağmuruna tutulduk. Bu hak mıdır? Ben ve arkadaşlarım hakkımızı alana kadar da burada olacağız. Bir arkadaşımız silahlı saldırıda yaralandı. Arkadaşımız darp raporu aldı.” diye konuştu. İşçilerin, konuyla ilgili cumhuriyet başsavcılığına suç duyurunda bulunacakları belirtildi. Yaşanan olayla ilgili soruşturma başlatıldı.