Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bağlı Kandilli beldesinde bir tekstil atölyesinde çalışan ve atölyenin kapanmasının ardından maaşlarını alamadıkları gerekçesi ile Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak milletvekili adayı Ünal Demirtaş' a dava için vekalet veren kadın işçiler, kendilerine art arda gelen icra dosyaları ile mağdur olduklarını iddia etti. İşçilerin görüşmek istediği vekil adayı Demirtaş, toplantı yapılacak olan binanın önünde basın mensuplarını görünce, toplantıya basının davetli olmadığını söyleyerek işçilerle görüşmeden beldeden ayrıldı.

İddialara göre; 2011 yılında Ereğli'ye bağlı Kandilli beldesinde açılan bir tekstil atölyesinde çalışan yaklaşık 45 işçi, maaş farkları ve mesai ücretlerinin ödenmemesi üzerine günlerce eylem yapmış, o dönem Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak 5'inci sıra milletvekili adayı olan Avukat Ünal Demirtaş da kadınlara destek vermiş ve işçilerle görüşüp aldığı vekaletle söz konusu şirkete dava açmıştı. Davayı kazanan Demirtaş işçileri mağdur ettiği iddia edilen firmayla bağlantısı olduğu başka bir tekstil atölyesine haciz işlemi gerçekleştirdi. İşçiler adına yapılan haciz işlemi sonrasında, icra işlemi başlatılan firma yetkilileri, işçileri mağdur eden firma ile bir bağlantısı olmadığı gerekçesi ile mağdur edildiğini iddia ederek, kendilerini icra takibi başlatan işçiler hakkında dava açtı. Açtığı davayı kazanan firma yetkilileri işçilere icra takibi başlatırken, fazla mesai ücretlerini yasal yoldan almayı bekleyen 23 tekstil işçisi peş peşe gelen icralarla bir kez daha mağdur oldu. İşçiler olay nedeni ile avukatları Ünal Demirtaş'ı suçlarken, 25'inci dönem Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak 2'inci sıra kontenjan milletvekili adayı olan Ünal Demirtaş, beraberinde Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ile birlikte, işçilerle görüşmek için Kandilli beldesine geldi. Ancak basın mensuplarını gören vekil adayı Demirtaş, basının toplantıya davetli olmadığını söyleyerek, işçilerle görüşmeden beldeden ayrıldı.

Tekstil atölyesinde çalışan Sultan Torun, yaptığı açıklamada, 20 bin lira alacaklıyken, 6 bin lira borçlu çıktığını söyleyerek, şunları kaydetti: "Asgari ücret alıyorum. Avukatımız sayesinde kesintiye uğradım. Asgari ücrete ben her gün Akçakoca’ya gidiyorum. 20 bin TL alacaklı iken şu an 6 bin TL verecekli duruma düştüm. Hiçbir şeyden haberim yok. Avukatımız bizim adımıza yanlış bir yere icra yapmış. Maaşıma el konulmuş, 5 ay olmuş, faizler eklenmiş. Bizim hiçbir şeyden haberimiz yok."

Esma Özkılıç Bayraktar ise, Demirtaş'a “Milletvekili olacağına önce adam olmayı öğrensin.” diye tepki göstererek, şu ifadeleri kullandı: "4 yıl öncede milletvekili adayıydı. CHP’den Halil Posbıyık ile geldi. O zaman da kendisi gazetecilerle buraya geldi. Sırf davamızı alacam, reklam diye. Şu anda gazetecilerden kaçıyor. Kapıda gördüğü gibi arabasına binip gidiyor. Haklı olan bir insan kaçmaz böyle. Milletvekili olacağına önce adam olmayı öğrensin. 45 kişinin davasını aldı. Biz haklıyken haksız duruma düştük. Evlendik, barklandık, bize icra geldi."

İşçilerden Nimet Çakıcı ise açılan icra takibi nedeniyle evlerine eşya bile alamadıklarını söylediği konuşmasında "Tekstilin bütün kağıtlarını gittiği yerde bulamadığından o da o tarafa kızıp adam da bizi dava etti. Yanlış yere dava açılmış. Bizim duyduğumuz o şekil. 45 kişinin davasını aldı, 23 kişiye icra geldi. Şu an üzerimizde hep icralık görünüyoruz. Bir eşya bile alamıyoruz. Karşı tarafın avukatı ‘Evinizdeki eşyaları bile alabiliriz’ diyor. Sorduk avukata ‘Alabilir, haklıdır’ diyor.” dedi.