Kayseri’de işçileri taşıyan bir tekstil fabrikasına ait servis otobüsü yoldan çıkarak devrildi. Kazada yaralanan 30’un üzerinde işçi ambulanslarla hastanelere taşındı.

Kaza, Kayseri- Ankara karayolunun 27. kilometresinde meydana geldi. Kayseri’den özel bir tekstil fabrikasına işçi taşıyan Şuayıp Karasu (56) yönetimindeki 38 P 0103 plakalı otobüs, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak şarampole devrildi. Tek takla attıklatan sonra tekerleri üzerine duran otobüsün tavanı çöktü. Kazada otobüste bulunan 30’ün üzerinde işçi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar, yoldan geçen araçlar ve ambulanslarla Kayseri’deki hastanelere kaldırıldı.

Jandarma ve polis, olay yerinde inceleme yaptı. İşçilerin özel eşyaları ile otobüse ait parçalar etrafa saçılırken, görevliler araç altında yaralı aradı.

Kaza nedeniyle Kayseri – Ankara karayolunda araç trafiği kısa süre durdu. Polisin güvenlik tedbirleri almasının ardından Ankara istikametine giden araçlara kontrollü olarak yol verildi.

Bu arada kazayı duyan yaralı yakınları Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplandı. Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan hiç birisinin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.