Uşak'ta bir işhanının bodrum katındaki haşereler için atılan ilaçtan zehirlenen 12 kişi hastaneye kaldırıldı. Vaka üzerine görevlilerin gelmesinden sonra bina girişine, "İlaçlama yapılmıştır. Girmek Yasaktır" yazısı asıldı.

Kurtuluş Mahallesi, Ali Galip Kaya Sokak, 18 numarada, işyerlerinin bulunduğu bir apartmanın bodrum katında görülen haşereler için zemin kattaki dükkanın sahibi, bir ilaçlama firmasıyla anlaştı. Binadaki diğer işyerilerine bilgi verilmeden ilaçlama yapıldı. O sırada binada bulunan kişiler ve işyerlerine gelen müşteriler zehirlendi. İkinci kattaki işyerinde çalışan Veysel Uslu, “Bir müşterimizin, bina girişinde insanı rahatsız edecek derecede koku olduğunu söylemesi üzerine doğalgaz firmasını aradık. Gelen yetkililer, kokunun doğalgazdan kaynaklanmadığını, doğalgazda bir sıkıntı olmadığını söyledi.” dedi. Araştırdıklarında kokunun ilaçlanmadan kaynaklandığını tespit ettiklerini belirten Uslu, "Üst kattaki işyerinde ve bizim işyerinde bulunanların rahatsızlanmasından sonra 112 Acil Sağlık'ı aradık. İşyerine ambulanslar, itfaye ve AFAD ekibi gelerek inceleme yapmaya başladı. İşyerimize gelen sağlık ekipleri, nefes darlığı çekenlee müdahale etti. Başka bir ekip de üst kattaki işyerinde çalışanlara müdahale etti. 12 kişiye yapıaln ilk müdahalede, zehirlenme olduğu tespit edildi." şeklinde konuştu.

Aralarında binayı ilaçlayanların da bulunduğu 12 kişi, Uşak Devlet ve bazı özel hastanelere kaldırıldı. Zehirlenenlerin sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi. Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ise ilaçlama yapan firmaya müeyyide uygulama yetkileri olmadığını bildirdi. Polis tarafından vakayla ilgili tahkikat başlatıldı.