Suriye’nin Kobani bölgesinden çıkartılan IŞİD’in Haseke bölgesinde bulunan Asuri/Süryani köylerine yönelik saldırısının devam ettiği belirtildi. IŞİD’in şu ana kadar 10 köyden 90 Asuri/Süryani aileyi kaçırdığı öğrenildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, IŞİD Suriye'nin kuzeyindeki Haseke civarında 10 Süryani köyüne saldırı düzenledi. Şu ana kadar 350’e yakın Süryani’yi kaçıran IŞİD mensuplarının diğer köylere yönelik saldırılarının devam ettiği belirtildi. IŞİD’in Habur Çayı kenarında bulunan 35 Süryani köyüne saldırdığı ve 10 köyün tamamını kontrolü altına aldığı bildiriliyor.

Yerel kaynaklar IŞİD’in Tal Jazira köyünden 82, Tal Fayda köyünden 5, Tal Kauron köyünden 21, Tel Hermis köyünden 11, Tal Şahmaram köyünden de 51 kişiyi kaçırdığı, kaçırdığı kişilerin akıbetinin belli olmadığı ifade ediliyor. IŞİD elinde olan ve haber alınamayan Süryani sayısının 350 olduğu belirtildi. IŞİD’in kaçırdığı kişilerden 40’a yakınının köylerini korumak isteyen silahlı gençler olduğu ve ailelerin IŞİD’in bunları öldüreceğini düşündüğü aktarıldı.
IŞİD saldırılarının ardından Haseke ve Kamışlo bölgesinde bulunan yaklaşık 4 bin Süryani’nin daha güvenlik bölgeler aramak için yollara düştüğü öğrenildi.