IŞİD üyesi Çendrim Ramadani'yi savunması için Niğde Barosu tarafından atanan ancak duruşmada davadan çekilerek 'Bunlar hayvan da değil insan da değil' diyen Avukat Nail Gündüz, kimliği belirsiz bir kişinin kendisini arayarak tehdit ettiğini söyledi.
İŞİD davasında tehdit edilen avukat hakkında Niğde Emniyetinden açıklama yapıldı. Niğde İl Emniyet Müdürlüğü, “Türk Polis teşkilatı olarak tüm vatandaşlarımızın can güvenliği bizim önceliğimiz olup, yapılan her türlü ihbar ve şikâyetler ciddiyetle dikkate alınmakta ve Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak gerekli işlemler yapılmaktadır.” dedi.

Konuyla ilgili basın açıklamasında bulunan İl Emniyet Müdürlüğü şu ifadelere yer verdi; “Yapılan incelemede 5 Mart 2015 günü Avukat N.G.’nin Emniyet Müdürlüğümüze müracaat ederek, İlimizde görülmekte olan IŞİD duruşmasından çekildiğini kendisini bir kişinin aradığını, arayan kişinin IŞİD adına aranmış olabileceğini düşündüğünü beyan ettiği anlaşılmıştır. Bunun üzerine konu Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilerek alınan talimat doğrultusunda gerekli tahkikat yürütülürken 6 Mart 2015 günü Müdürlüğümüz 155 Polis İmdat Hattını arayan F.Ş isimli bir kişi Van ilinde ikamet ettiğini, Niğde’de IŞİD davasından çekilen avukatın ölümle tehdit edildiğine dair ulusal kanallarda ve internet sitelerinde haberler gördüğünü, muhtemelen kendisinden bahsedildiğini düşündüğünü, bu nedenle konuya açıklık getirmek için aradığını, kendisinin adı geçen avukatı tehdit etmediğini, ‘Savunacağınız kişi her ne kadar suçlu da olsa sizler onu savunmak zorundasınız’ dediğini, bu açıklamalarının yapmış olduğu iş ile bağdaşmadığını ifade ettiğini, ayrıca telefon ile yapılan görüşme ses kayıtlarının çıkartılabileceğinin bilincinde olduğunu beyan ettiği anlaşılmıştır.
Daha sonra Avukat N.G’yi arayan kişinin F.Ş. olduğu anlaşılmış ve konu ile ilgili olarak ifadesi alınarak tahkikat evrakının ilimiz Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirildiği ve tahkikatın devam ettiği anlaşılmıştır.”

Türk Polis teşkilatı olarak tüm vatandaşların can güvenliği önceliği olduğunu belirten İl Emniyet Müdürlüğü, yapılan her türlü ihbar ve şikâyetlerin ciddiyetle dikkate alındığını ve Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak gerekli işlemlerin yapılmakta olduğunun altını çizdi.

OLAY

Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde 20 Mart 2014'te yol kontrolü sırasında Jandarma Astsubay Üstçavuş Adil Kozanoğlu ile polis memuru Adem Çoban'ı şehit edip 7 asker ve yolcu otobüsündeki 1 kişiyi de yaraladıktan sonra gasp ettikleri kamyonun şoförü Turan Yaşar'ı da öldürerek kaçan tutuklu IŞİD terör örgütü üyesi Benjamin Xu, Çendrim Ramadani ile Muhammed Zakiri'nin de aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 11 sanık yargılandığı davanın ikinci duruşması Niğde Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılmıştı. Duruşmada, avukatları olmadığı için yasa gereği baro tarafından IŞİD'cileri savunmaları için atanan avukatlar Hürriyet Toker, Nail Gündüz ve Murat Turan, davadan çekildiklerini belirterek salonu terk etti. Dava sonrası bir açıklama yapan avukatlardan Nail Gündüz, "Hayvanlar bile savunulur. Bunlar hayvan da değil insan da değil. Bu yüzden davadan çekildim" ifadelerini kullanmıştı.